HTML

Halls of the Dead

No more room in Hell. The dead walk the Earth.

Friss topikok

  • Magnamanus: @efes: Még jó, hogy nem Orgovány a szülővárosa. Hiába, rosszkor rossz helyen lenni, ehhez is tehet... (2011.02.03. 12:12) A hajó elment
  • efes: Régen ez imádtam ezt a regényt (a sorozatot nem láttam). Úgy képzeltem, hogy Arbat az valami fénye... (2010.12.30. 17:29) Az Arbat gyermekei
  • Bobby Baccala: @papas: milyen időkben? hóban, fagyban? (2010.12.02. 22:20) Hol van a jó kormányzás?
  • Magnamanus: @Shaddam: Antikváriumokban általában kapható. Jelen pillanatban a bookline szerint a Pestszentimre... (2009.11.16. 23:29) Stanislaw Lem: Magellán-felhő
  • Oidipus Prime: Isten óvjon a második résztől mert az viszont embertelenül borzalmas. Ebben a filmben az a jó,hogy... (2009.10.01. 16:27) A dög - Feast

Meg vagyunk mentve!

2009.03.24. 16:58 :: Magnamanus

A miniszterelnök most már biztosan lemondott, hogy az ellenzék vezető ereje mikor kerül kormányra, tényleg csak idő kérdése. Nem foglalkoznék most azzal, kik azok a szocialisták és mit akarnak (n. b. milyen anyagból vannak gyúrva), ezzel foglalkoznak most éppen elegen. Ez azonban már csak nosztalgia. Gyurcsány "Tánczos" Feri és a Hungszoc kávéja lefőtt. Klasszikussal szólván: a végpusztulás romjai fölött ne szóljon a léha barcarole!

Amikor hajónk a válság hullámain hánykolódik, a kapitány ne hátra nézzen, hanem előre, a kiutat keresve. És látszik is a fénysugár - induljunk hát el felé!

A polgári sajtó zászlóshajója éppen azt a napot választotta Bogár akadémikus professzor - aki lassan, de biztosan kezd a kedvenceim közé sorolódni - újabb megszólalásának közreadására, amikor a miniszterelnök (a kisbetűs; nagybetűs csak Egy van) a bennünket különös szigorral, ám nem igazságtalanul sújtó világválság közepén, a pártkongresszuson, -aktíván, Szabad Nép-félórán belengette lemondását. (Tisztára, mintha egy/az elmúlt érában lennénk.) Nem, nem volt elég az előbb végigolvasni. Elemezzük a remény fénysugarának színképét, hogy jobban lássuk a célt, ami felé vezet!

"Semmiképpen nem szabad pozitív jelentőséget tulajdonítani" a lépésnek, és a polgári oldal nem hiheti azt, hogy ez egy "önmagában jó lépés" - szól a felvezetés. Jóleső borzongás fut végig a hátamon e sorok olvastán, mint amikor a zombis filmben sötét szobába lépnek a főszereplők, az ember alig várja a nyilvánvalóan bekövetkező mókát és kacagást! Vagy amikor az ember ötévesen az bírja mondani, hogy: "Fúj de undorító, mutasd gyorsan!" Mindjárt kellemesen oldódik fel a feszültség: "a globalitás erőinek és lokális kiszolgálóinak van egy pontos stratégiája (netán a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveiben? - de több komolyságot!) annak érdekében, hogy a magyar társadalom ne legyen képes felszabadulni a jelenlegi, gátlástalan kifosztás alól."

A cél természetesen nem más, mint a "minden eddiginél durvább szivattyúk (wtf??!)" üzembe állítása. Ez a kedvenc kifejezésem. Nesze neked "durva szivattyú"! Ez egy pontosan megtervezett trükk, semmi más. Meg kell találni a kegyetlen megszorításokat előterjesztő grémium - nem, nem az Illuminátusok, egyelőre még csak a Reformszövetség - bábfiguráját. Sőt mi több, maga a Reformszövetség is "a lokális kifosztók közös konstrukciója", létrehozásának célja, hogy "intézményt alkossanak" annak a törekvésnek a szolgálatába, hogy legyen egy (ál)külső erő, amire Gyurcsány (aki épp lemondott) mutogathasson, hogy a nagy tekintélyű tudósok nyomása alatt még neki is meg kell hajolnia (miután lemondott, vagy wtf?!). És a második kedvenc kifejezésem: "a kollaboráns oligarchia (egy/az előző érában ugyanezt az izét még komprádor burzsoáziának hívták, szerintem az durvábban hangzott, de nekem legyen mondva) közösen létrehozott gyermeke". A midwichi kakukk, avagy az avoni fattyú? Kicsit bonyolult ez a konstrukció, a globális főhatalom (de ez még később jön) kreál egy intézményt, ami azután kreál egy riogatós bábot, amire mutogatva a másik, szintén általa kreált bábot tesz meg főnöknek, hogy aztán az az őt kreáló intézményt kreáló csoport tervét hajtsa végre - huh, bele is fájdul a fejem, a báboknak meg a zsinórjai fognak így összekuszálódni, nem lett volna egyszerűbb ezt mondjuk egy sima megszállással elérni?

Ebben az ördögien kitervelt univerzumban Bokros is mindössze egy statiszta, akire - megint csak - mutogatni lehet. Megjegyzem, nem ő az első a rakás bábból, aki csak hamis célpont, akinek az összes funkciója, hogy "mutogatni lehessen rá". Visszatérve Bokrosra, ő a "kihallgató tiszt" (wtf??!!), aki "össze-vissza rugdos". Mondjuk ez az egész mártírkodó szimbolika, azon túl, hogy demokratikus viszonyok között eleve hamis csengésű, kezd egy kicsit avas szagúvá válni, de hát ez is nekem legyen mondva. Na de ha az országra rászabadíthatnak egy újabb elnyomó diktatúrát, akkor talán a legerősebb szavak is megengedhetők! (Ismételjük artikuláltan: komprádor burzsoázia. Az valami nagyon-nagyon cúna dolog.) Ez maga a Magyar Kálvária!

Újabb fordulópont: a hülyék párbeszéde. A polgári napilap felvetése, agodalmas megállapítása, "kérdés" funkcióval - együttgondolkodás során ugyanis nem kérdezünk, hanem felvetünk: "ezzel a lépéssel jelentősen gyorsulhat a társadalom lepusztítása és a nemzetállam további züllesztése". A közgazdász-akadémikus-professzor válasza: "jelentősen felgyorsulhatnak a negatív folyamatok". Mi ez, valami hülye nyelvlecke?! De most komolyan, élő ember így nem beszél. "Mit csinálnak a madarak a Duna fölött?" - "A madarak a Duna fölött repülnek."

És a konklúzió: "A Reformszövetség nevében az MSZP-SZDSZ-MDF nagykoalíció (én eddig azt hittem, az MSZP-Fidesz lenne a nagykoalíció, de hát hülye vagyok, istenem) készen áll egy olyan embert a kormányfői székbe ültetni, aki könyörtelenül véghezviszi a teljes kifosztáshoz szükséges intézkedéseket." Megvalósul a globális főhatalom (naná, hogy a zsidók, de miért nem lehet ezt a nevén nevezni?!) által összeállított nemzet- és életellenes program. (A globális főhatalom ezek szerint a teljes földi élet kipusztítására törekszik? Akkor nem is zsidók, hanem földön kívüliek? Melyik sci-fi univerzumból, csak hogy a védekezés lehetőségeivel is tisztában legyünk?) A megoldás? Azonnal óriási tömegben kellene az utcára vonulni. (1. És ott nekiállni baszni, mindenki mindenkivel. 2. Hát vonuljál bazmeg, óriási tömegben. - Orrfacsaróan ízléstelen, beteges asszociációk, én kérek elnézést.)

Jól figyeljünk! Ez a beszélgetés, noch dazu közös elmélkedés 1. nem az Ufószövetség elnökével, 2. nem a Jézus Krisztus Aranykoronás Kerecsen Táltos Egyházának szarvasagancsokkal ékes főtáltosával, 3. nem a TGM Antikapitalista és Antiglobalista Baráti Kör KB Nio-neomarxista Platformjának tagjával, 4. nem a Viva Catalonia Anarchista-Trockista illegális sejt első emberével, 5. nem a Hungarista Nagyhaza Északi Gyepűjének körzetvezetőjével készült. Nem. Ez az ember Orbán Viktor kettes számú gazdasági tanácsadója. Vagy az egyes, közte és Matolcsy György között a sorrendet nem tudom, mi határozza meg. Jól jegyezzük meg, hogy ez az ember a gazdasági világválság külső körülményei között a globális főhatalom által pontosan eltervezett trükkökről, durva szivattyúkról, nemzet- és életellenes programról, mutogatni való bábokról delirál, vizionál és hablatyol. Ez az ember meghatározó befolyással bír annak a magyar pártnak a gazdaságfilozófiájára, amely most azon őrlődik, hogy egy éven belül vajon a gyakorlati teljhatalmat eredményező egyszerű, vagy az egész parlamentáris rendszer átszabását lehetővé tevő minősített többséget fog-e szerezni a magyar törvényhozásban. A polgári sajtó pedig ezt a fentebb részletezett, enyhén nemzetieskedő, enyhén ezoterikus, összeesküvés-elméletes, neomarxista (összegészében tehát a paderborni misztikusok gondolataira emlékeztető) zagyvalékot polgári közgazdaságtanként tálalja.

Mit lehet erre mondani?!

Meg vagyunk mentve.

Szólj hozzá!

Címkék: lament wtf?!

A bejegyzés trackback címe:

https://hallsofthedead.blog.hu/api/trackback/id/tr641022801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása