HTML

Halls of the Dead

No more room in Hell. The dead walk the Earth.

Friss topikok

  • Magnamanus: @efes: Még jó, hogy nem Orgovány a szülővárosa. Hiába, rosszkor rossz helyen lenni, ehhez is tehet... (2011.02.03. 12:12) A hajó elment
  • efes: Régen ez imádtam ezt a regényt (a sorozatot nem láttam). Úgy képzeltem, hogy Arbat az valami fénye... (2010.12.30. 17:29) Az Arbat gyermekei
  • Bobby Baccala: @papas: milyen időkben? hóban, fagyban? (2010.12.02. 22:20) Hol van a jó kormányzás?
  • Magnamanus: @Shaddam: Antikváriumokban általában kapható. Jelen pillanatban a bookline szerint a Pestszentimre... (2009.11.16. 23:29) Stanislaw Lem: Magellán-felhő
  • Oidipus Prime: Isten óvjon a második résztől mert az viszont embertelenül borzalmas. Ebben a filmben az a jó,hogy... (2009.10.01. 16:27) A dög - Feast

Az Együttműködő Nemzet

2010.06.25. 12:29 :: Magnamanus

Kedves Barátaim!

A Nemzeti Együttműködés Rendszere működésbe jött, miáltal nemzetünk az együttműködő emberek nemzetévé vált, az Együttműködő Nemzetté. Szép sorban mindenki sorra kerül, aki homokszem lehetne a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, no nem esetleges és véletlenszerű jó, avagy rossz tulajdonságai és szándékai folytán, pusztán pozíciójából eredően. Az Állami Számvevőszéktől kezdve a köztársasági elnöki posztig mindenhova odakerül a Megfelelő ember kényes feladatra. A pornós-kábítós nyugati szennyet ontó lakájmédia (mert csak ilyen van!) pedig megkapja a maga szájkosarát. Hiába képzelik hülye vagy naiv - esetleg mindkettő - tótavék, hogy a tervezett nagyívű változások szelét kalózhajójuk vitorlájába fogva a reakció fáját az égig növeszthetik! Ezen a pályán nem lesznek egyenlő feltételek, éspedig azért, mert a zemberek erre adtak kétharmados felhatalmazást! Mit felhatalmazást, parancsot!

Ideje elővenni a kremlinológia álmoskönyveit! Ahogy régen a dísztribünön álló főtitkár elvtárstól mért távolságból vonhattunk le következtetéseket a Neo-Bizánc titkos kamarilláiban folyó intrikákra, úgy kell most árgus szemekkel figyelnünk, hol publikál Bogár László: a Győzelem Lapjában, vagy a Társutasnál? És milyen fordulatot jelent ez a harmadik negyedév gazdaságpolitikájában? Pláne milyen hatást gyakorol a nyári forint-árfolyamra?

Aki pedig nem érti, mire ez a rettenetes készülődés, az figyeljen jól, mert akinek van füle, hallja és akinek van szeme, látja. Aki meg nem, azt mulatós bayerzsótti majd havonta rendszeresen proskribálja a külön erre a célra rendszeresített közlönyében. Aki azt képzeli, hogy a 29 pont felfoghatatlanul zseniális, a történelemben páratlan, oxigénpalack és levegővétel nélküli, világbajnoki rekord-tüneményének végrehajtásához kell ez a minden akadályra kiterjedő, az alkotmányos rend felforgatását átépítését ambicionáló főmérnöki hevület, az nagyon téved! Az is téved, aki Egy Bizonyos Személy kultuszából önös érdekéből próbál egész politikai berendezkedést levezetni. Ne tévesszen meg senkit, hogy a következő lépést nem ismertetik velünk a Bölcs Tervezők - minden nagy dráma elengedhetetlen kelléke a váratlan fordulat, ami lehetőséget ad a katarzisra.

Mert szemünk előtt egy csodálatos virág bontogatja szirmait. E virág kelyhében nincs más, mint egy mérhetetlenül nagy, vastag, langyos sárpocsolya. Láttam a boldogságot én - mondom a költővel, és mi más lenne, amire minden ember vágyik? Minden embernek joga van a Boldogságra! És erre hazánkban KÉTHARMAD (!!!) szavazott! Nem kétötöd! Nem valami elhanyagolható három egész tizennégy század százalék!

És ebbe a sárpocsolyába fogunk belefeküdni - minden egyéb külsődleges, esetleges történés csak ennek a biztosítéka -, mindannyian, kéz a kézbe és együtt, ahogy a szintén költő mondja, és ott fogunk feküdni boldogan, tétlenül, az idők végezetéig.

Ámen.

Szólj hozzá!

Címkék: lament

A bejegyzés trackback címe:

https://hallsofthedead.blog.hu/api/trackback/id/tr412109158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása