HTML

Halls of the Dead

No more room in Hell. The dead walk the Earth.

Friss topikok

  • Magnamanus: @efes: Még jó, hogy nem Orgovány a szülővárosa. Hiába, rosszkor rossz helyen lenni, ehhez is tehet... (2011.02.03. 12:12) A hajó elment
  • efes: Régen ez imádtam ezt a regényt (a sorozatot nem láttam). Úgy képzeltem, hogy Arbat az valami fénye... (2010.12.30. 17:29) Az Arbat gyermekei
  • Bobby Baccala: @papas: milyen időkben? hóban, fagyban? (2010.12.02. 22:20) Hol van a jó kormányzás?
  • Magnamanus: @Shaddam: Antikváriumokban általában kapható. Jelen pillanatban a bookline szerint a Pestszentimre... (2009.11.16. 23:29) Stanislaw Lem: Magellán-felhő
  • Oidipus Prime: Isten óvjon a második résztől mert az viszont embertelenül borzalmas. Ebben a filmben az a jó,hogy... (2009.10.01. 16:27) A dög - Feast

Egy boddhiszatva Budapesten

2011.09.14. 00:29 :: Magnamanus

Egyszer az ifjú Viktor és a még ifjabb Péter kéz a kézben kiszöktek a palota szinte végeérhetetlen labirintusából, és egész nap álruhában járták Budapest utcáit. Egyszer csak, talán a Nyugati téren, ahol azelőtt sohasem jártak, legfeljebb a biztosított konvoj vitte át rajta őket, megláttak valami nagyon-nagyon furcsát, amilyet azelőtt még soha.

- Mi lehet ez? - kérdezte Péter önkéntelenül megborzongva.

- Egy ember - felelte Viktor, mert bár ifjú volt, idősebb is, bölcsebb is volt Péternél.

- Egy ember? De hát miért ilyen furcsa az arca? - értetlenkedett Péter.

- Mert öreg. Öreg és beteg. Az arcán azoknak a különös vonalaknak a neve ránc.

- A Palotában senki sem ilyen csúf! Ott csupa szépséges és fiatal táncosnő van, akik épp olyan szépek és fiatalok, mint mi! Ez az ember egészen biztosan nem közülünk való, különben hogyan válhatott volna ilyen csúffá és öreggé?!

- De, ő is ember, bár tudom, hogy nehéz ezt elhinned. Vére ugyan nem oly nemes, mint a Tiéd, de a kor tette ilyenné, amivel szemben még a leghatalmasabb uralkodók is tehetetlenek - csitította Pétert halkan Viktor.

- Én is ilyenné fogok válni? Nem akarom! Nem akarom ezt a csúfságot látni! Ígérd meg, hogy soha többé nem történik ez senkivel! - sírta el magát Péter.

- Parancsodra és az ország javára kétharmadunknál fogva mától betiltjuk a betegséget, az öregséget és a halált - válaszolta méltóságteljesen meghajolva Viktor.

Úgy is lett. Akkor vált Magyarország földi paradicsommá.

Szólj hozzá!

Címkék: lament mrh?

A bejegyzés trackback címe:

https://hallsofthedead.blog.hu/api/trackback/id/tr853225756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása