HTML

Halls of the Dead

No more room in Hell. The dead walk the Earth.

Friss topikok

  • Magnamanus: @efes: Még jó, hogy nem Orgovány a szülővárosa. Hiába, rosszkor rossz helyen lenni, ehhez is tehet... (2011.02.03. 12:12) A hajó elment
  • efes: Régen ez imádtam ezt a regényt (a sorozatot nem láttam). Úgy képzeltem, hogy Arbat az valami fénye... (2010.12.30. 17:29) Az Arbat gyermekei
  • Bobby Baccala: @papas: milyen időkben? hóban, fagyban? (2010.12.02. 22:20) Hol van a jó kormányzás?
  • Magnamanus: @Shaddam: Antikváriumokban általában kapható. Jelen pillanatban a bookline szerint a Pestszentimre... (2009.11.16. 23:29) Stanislaw Lem: Magellán-felhő
  • Oidipus Prime: Isten óvjon a második résztől mert az viszont embertelenül borzalmas. Ebben a filmben az a jó,hogy... (2009.10.01. 16:27) A dög - Feast

A szamuráj útja - Return of the Rollerblade Seven

2009.02.16. 12:25 :: Magnamanus

Előre kell bocsátanom: nálam sok kell ahhoz, hogy egy film kiverje a biztosítékot. Ennek sikerült.

A mű alaphelyzete, hogy valami közelebbről nem részletezett kataklizma következtében az emberi civilizáció összeomlott, anarchia dúl és már csak görkorcsolyán lehet közlekedni (wtf?!). Ebben a világban él Hawk, akinek menyasszonyát St. Offender (Szent Bűnöző - wtf?! Miért nem Leiter Jakab?) elrabolja - de nem érdemes tovább taglalni, az egész annyira kritikán aluli, hogy a szereplők nevét sem érdemes megjegyezni, sőt elolvasni sem.

Fos nevek, fos előadók (színésznek még idézőjelben sem lehet őket nevezni), fos beállítások, nevetséges jelmezek, folyamatosan beszélő narrátor - de minek?! -, lehetetlen, a magyar filmekben szereplőket is alulmúló párbeszédek; az egyetlen várakozást ébresztő momentum, hogy néha két majdnem meztelen nőt látunk vonaglani a sivatagban egy kifestett arcú, izzadó kongás mellett - de ez sem vezet sehova, egyetlen valószínű funkciója, hogy az éppen elalvás felé kornyadozó néző valahonnan kapjon egy adrenalinlöketet, vagy legalább pörgesse át ezt a rakás szart az egyik meztelenkedéstől a másikig.

És a csúcs, a cseresznyebefőtt a torta habján, hogy ez a mindent alulmúló testváladék folytatás! Hogy minek a folytatása, azt a magam részéről elképzelni sem tudom*, mert jellemző adalék, hogy a címben szereplő Rollerblade Seven nemhogy nem tér vissza, de meg sem említtetik a filmben, nem derül ki az sem, hogy ki ez a Hét Görkorcsolyás, viszont a "műegész" szempontjából ez sem nem oszt, sem nem szoroz.

Figyelemre méltó, hogy a film végén az elkövetők megajándékoznak bennünket "önfeledt" partijuk képeivel (bár itt a partit és a képeket is idézőjelbe lehetne / kéne tenni, egyáltalán, mindent, ami ezzel a "filmmel" kapcsolatos), amiből arra lehet következtetni, hogy ők valamiféle művészeti megnyilvánulásnak tekintik ezt az egyszerű anyagcsere-terméket. De az önfeledt parti is nyögvenyelős, unott és erőltetett eseménynek tűnik a képek alapján. Itt a kulcs: sikerült az USÁ-ban is előállítani a hamisítatlan K-európai gagyit (tudjuk, amikor a színészek is unják a haknit, mégis megsértődnek, ha nincs taps).

A fentiek alapján egyszerű és logikus reakció lenne megfeledkezni A szamuráj útjáról, ám ezzel bűntettet követnék el mindazok ellen, akik bármilyen megfontolásból meg akarnák nézni! Egyes számú indokom tehát a szabotázs! És hát mit tagadjuk, reményt is ad bizonyos perverz módon: ha ez celluloidra kerülhetett, akkor bármi, szóval soha, semmilyen amatőr vagy nem amatőr filmtervet nem szabad föladni!

Értékelés: a nullánál is kevesebb; ha lenne inverz harapás, abból jutna neki száz és ezer.

*Háhogyne, utána tudok nézni a különböző adatbázisokban, mi a folytatása, előzménye, de a művet önmagát nézve elképzelhetetlen, hogy bármi értelmesen kapcsolódhatna hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: moziiiirrrrgh

A bejegyzés trackback címe:

https://hallsofthedead.blog.hu/api/trackback/id/tr14946307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása