HTML

Halls of the Dead

No more room in Hell. The dead walk the Earth.

Friss topikok

  • Magnamanus: @efes: Még jó, hogy nem Orgovány a szülővárosa. Hiába, rosszkor rossz helyen lenni, ehhez is tehet... (2011.02.03. 12:12) A hajó elment
  • efes: Régen ez imádtam ezt a regényt (a sorozatot nem láttam). Úgy képzeltem, hogy Arbat az valami fénye... (2010.12.30. 17:29) Az Arbat gyermekei
  • Bobby Baccala: @papas: milyen időkben? hóban, fagyban? (2010.12.02. 22:20) Hol van a jó kormányzás?
  • Magnamanus: @Shaddam: Antikváriumokban általában kapható. Jelen pillanatban a bookline szerint a Pestszentimre... (2009.11.16. 23:29) Stanislaw Lem: Magellán-felhő
  • Oidipus Prime: Isten óvjon a második résztől mert az viszont embertelenül borzalmas. Ebben a filmben az a jó,hogy... (2009.10.01. 16:27) A dög - Feast

POTLACS!

2010.08.31. 16:57 :: Magnamanus

(Főcím - POTLACS!)

Műsorvezető: - Miért jöttünk ma össze? Hadd halljam! Ha szerda, akkor -

Nézők (kórusban): - POT-LACS! POT-LACS! POT-LACS!

Műsorvezető: - Úgy van! Kedves nézőink a Potlacs!® mai adásában alig várják, ki, mijét és hogyan veri szét! Első versenyzőnk: Laci! Nagy tapsot kérek!


Laci (fiatal, nagyon elegáns, fehér öltönyben, kihajtott gallérú színes ingben): - Köszönöm, köszönöm!

Műsorvezető: - Laci, a beküldött jelentkezési lapod szerint multimilliárdos vagy.

Laci: - Így igaz, nem titkoltam sosem.

Műsorvezető: - Nem terhes a multimilliárdosok élete?

Laci: - Sajnos, nagyon sok kötelezettségnek kell eleget tenni. Most például Miss Márciussal élek, de tekintve, hogy augusztus is lassan véget ér, lassan ideje lenne váltani. Különben megszólnak a golfklubban. Ezért is vetődött fel bennem, hogy jelentkezem a műsorba. Kicsit meg akarom törni a monotóniát.

Műsorvezető: - Mi a felajánlásod a Potlacs!®-nak?

Laci: - Külön erre a célra tegnap reggel vettem egy Mercedes SLK 55 AMG-t. Egyedi kivitelű, palackzöld metálfényezéssel és bézs színű bőrkárpitozással. Természetesen nullkilométeres.

Bejátszás. Autóbontó telepet látunk.

Narrátor: - A Mercedes SLK 55 AMG olyan agresszíven és megalkuvásmentesen képviseli a klasszikus roadster sportos megjelenését, mint még soha. A modell induló ára 11.263.000 Ft.

A bontóba betolják a palackzöld színű Mercedes SLK 55 AMG-t. A kamera külön mutatja a kilométerszámlálót, amely a nullán áll. Laci sportos, elegáns ruházatban beül a darusfülkébe. A daru az óriási elektromágnest a Mercedes tetejére illeszti és felemeli az autót. Laci mosolyogva megnyomja a kioldógombot. A Mercedes SLK lezuhan és ripityára törik. Utána még kicsit dolgozik rajta egy betongolyós bontógép, aztán egy bulldózer a maradványokat betolja a présbe. Bejátszás vége.

Műsorvezető: - Milyen érzés volt ezt a gyönyörű autót bedobni a Potlacs!®-ba, Laci?

Laci: - Egészen felemelő. Mindig is érdekelt, valóban úgy történik-e, mint az akciófilmekben. Mert ott ugye, ha lezuhan egy autó, akkor föl is robban. Sajnos, ezúttal ez elmaradt, de a lényeg: ha szerda, akkor -

Nézők (kórusban): - POT-LACS! POT-LACS! POT-LACS!

Műsorvezető: - Köszönjük, Laci! És most lássuk következő versenyzőnket, Jenőt! Jenő Furkópusztán mezőgazdasági gépszerelő. Szervusz, Jenő! Mit hoztál nekünk?

Jenő (középkorú férfi sötétkék öltönyben, ami kicsit kicsi rá): - A nagyapám aranyóráját.

Műsorvezető: - Ez így ránézésre nem valami nagy szám. Esetleg története is van ennek az órának?

Jenő: - Igen. Ezt az aranyórát nagyapám az édesapjától kapta, és a hadifogságban a fenekébe dugta, hogy az oroszok ne tudják elvenni tőle.

Műsorvezető: - Sokáig volt e titkos rejteken az óra?

Jenő: - Egészen pontosan két évig, három hónapig és öt napig.

Műsorvezető: - Jenő, ez nagyszerű! Hatalmas tapsot kérek a nagypapának! (A nézők tapsolnak.) És akkor most jöjjön a lényeg: Potlacs!

Jenő egy kalapáccsal ízzé-porrá zúzza az aranyórát. Aztán kipirult arccal fölnéz. A műsorvezető mellé odaáll Laci is.

Műsorvezető: - És most jön a Potlacs!® legizgalmasabb része: a szavazás! Kedves nézőink telefonon szavazhatnak arról, hogy kinek a produkciója volt meggyőzőbb: Lacié vagy Jenőé! Mercedes SLK vagy a nagypapa farban hordott aranyórája? Önöké a választás! A mára kisorsolt első díj egy kristálypohárkészlet, rendkívül törékeny! A második díj egy csomag fehér frottírzokni, a Wei Xiang Kft. (felszámolás alatt) jóvoltából, egyáltalán nem törik. Hahaha! Eredményhirdetés a reklám után! De addig se felejtsék el: ha szerda, akkor -

Nézők (kórusban): - POT-LACS! POT-LACS! POT-LACS!

Reklám. Utána rövid főcím.

Műsorvezető (mellette áll egyik oldalt Laci, a másikon Jenő): - Akkor hát nézzük a szavazás eredményét!

Feszültséget sugárzó zene közben két grafikon mozog. Gongütésre vége.

Műsorvezető: - Megvan a nyertes! Laci, gratulálok! Hiába, egy Mercedes SLK az egy Mercedes SLK! Jenő, köszönöm a részvételt, te mindent megtettél, a nagypapa aranyórája tényleg jó ötlet volt, de ahogy mondani szokás: könnyen jött - könnyen ment! Vigasztalódj a frottírzoknikkal!

Laci örömtáncot jár, közben egymás után földhöz vágja a nyereménypoharakat. Jenő bambán néz maga elé.

Műsorvezető: - Várjuk a jelentkezőket! Jövő heti jelöltjeink: Sanyi, mezőgazdasági vállalkozó Albertirsáról, aki saját kezűleg akarja szétverni a kombájnját egy baseball-ütővel; Miklós, gyöngyösi alkoholista, aki a házát akarja a földdel egyenlővé tenni, valamint Tamara, egyenesen Ökörítófülpösről, aki valamennyi porcelántányérját a férje fején akarja széttörni. Önök választanak! Mert ha szerda, akkor -

Nézők (kórusban): - POT-LACS! POT-LACS! POT-LACS!

Laci tovább járja az örömtáncot, közben elővesz a zsebéből egy köteg OTP-részvényt, és egyenként meggyújtva a nézők közé dobálja. Óriási ováció, fiesta, közben Vége főcím.

Szólj hozzá!

Címkék: mrh?

A bejegyzés trackback címe:

https://hallsofthedead.blog.hu/api/trackback/id/tr172262100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása