HTML

Halls of the Dead

No more room in Hell. The dead walk the Earth.

Friss topikok

  • Magnamanus: @efes: Még jó, hogy nem Orgovány a szülővárosa. Hiába, rosszkor rossz helyen lenni, ehhez is tehet... (2011.02.03. 12:12) A hajó elment
  • efes: Régen ez imádtam ezt a regényt (a sorozatot nem láttam). Úgy képzeltem, hogy Arbat az valami fénye... (2010.12.30. 17:29) Az Arbat gyermekei
  • Bobby Baccala: @papas: milyen időkben? hóban, fagyban? (2010.12.02. 22:20) Hol van a jó kormányzás?
  • Magnamanus: @Shaddam: Antikváriumokban általában kapható. Jelen pillanatban a bookline szerint a Pestszentimre... (2009.11.16. 23:29) Stanislaw Lem: Magellán-felhő
  • Oidipus Prime: Isten óvjon a második résztől mert az viszont embertelenül borzalmas. Ebben a filmben az a jó,hogy... (2009.10.01. 16:27) A dög - Feast

A néma barát megszólal

2010.12.21. 16:58 :: Magnamanus

Miután nyugdíjak, egészen pontosan a magánnyugdíjpénztári rendszer körül majdnem három hónapja forr a levegő, már éppen kezdett volna feltűnővé válni, hogy a törvényben a nyugdíjpénztárak felügyeletére kijelölt szervezet (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, PSZÁF) néma csöndbe burkolózik. Mintha hűvös, három lépésnyi távolságot tartana a magánnyugdíjpénztári törvény 110. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségétől, miszerint "a Felügyelet a pénztár kötelezettségeinek teljesítése, a pénztártagok érdekeinek védelme, valamint a pénztártevékenységre vonatkozó jogszabályi előírások betartása érdekében" tehet intézkedéseket. Talán belefért volna a pénztártagok érdekeinek védelmébe, ha a PSZÁF kifejti véleményét a tervezett intézkedésekről, vagy ha ez túlzás, akkor avatott segítséget nyújt Selmeczi nyugdíjvédelmi biztos úrasszony őkegyelmességének az adatok beszerzésében és értelmezésében (értsd: megfordítja a kezében a táblázatot), vagy legalább iránymutatást ad a tanácstalankodó pénztártagoknak.

Nem írtam igazat: nem kezdett feltűnővé válni, hiszen a kutya sem hiányolta. Nem kérdezett rá senki sem a hivatásos sajtóban, sem a blogoszférában (hah!), hogy miért hallgat a PSZÁF?

De most végre megszólalt Pszáf Szász Károly, a szervezet elnöke. Karakán, egyenes kiállása rögtön megcáfolta a balliberális bérrettegők hazudozását, miszerint - hogy fogalmazzak finoman? - a fényes tekintetű elnök úr szakmai meggyőződését rendszeresen és tendenciózusan háttérbe szorítja a pártközpont iránti lojalitása. És persze ennek ellentételezését is megkapta a személyre szabott adótörvénykezés formájában. Most megjött a cáfolat. A hősi férfiú ügyet sem vetve az elemek tombolására, szembeszegülve a viharral, fittyet hányva a zúgó kórusoknak és pártutasításoknak, kivágta a rezet: a pénztártagok menjenek a kurva anyjukba!

Hoppá. Itt valami mintha mellément volna. Matolcsy azt mondja, hogy az állam erősíteni kívánja az öngondoskodást (Mivel is? Az önkéntes nyugdíjpénztári adóvisszatérítés január 1-jei leszállításával 30-ról 20 százalékra?), Szász Károly meg azt, hogy "a folyamatos jogosultsággal rendelkező, átlag feletti jövedelműeknek" szolidaritást kell vállaniiuk a többiekkel.

Hogy a költővel kommentáljuk: "S aki egészben sült libát zabálna, szólítsuk illendőn: fáradjon a Csekára!"

Mert "a folyamatos jogosultsággal rendelkező, átlag feletti jövedelműek", vagyis azok a pocakos, szivarozó, népnyúzó tőkések, akiknek segély helyett munkabért van pofájuk fölvenni évek óta, azok nyilván lopták a pénzüket. Azzal szerezték, hogy kizsákmányolták az ártatlanokat, a tehetetleneket. Arra azért felhívnám a PSZÁF fura urának figyelmét, hogy a tagdíjat - mint társadalombiztosítási jellegű befizetést - munka-, és nem tőkejövedelem után kellett befizetni, amíg még kellett. Vagyis mindenki a saját munkája után volt köteles fizetni.

Még az a szerencse egyébként, hogy a PSZÁF jogkörei bővülnek: nagyobbakat lehet majd hallgatni.

Szólj hozzá!

Címkék: lament wtf?!

A bejegyzés trackback címe:

https://hallsofthedead.blog.hu/api/trackback/id/tr142530619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása