HTML

Halls of the Dead

No more room in Hell. The dead walk the Earth.

Friss topikok

  • Magnamanus: @efes: Még jó, hogy nem Orgovány a szülővárosa. Hiába, rosszkor rossz helyen lenni, ehhez is tehet... (2011.02.03. 12:12) A hajó elment
  • efes: Régen ez imádtam ezt a regényt (a sorozatot nem láttam). Úgy képzeltem, hogy Arbat az valami fénye... (2010.12.30. 17:29) Az Arbat gyermekei
  • Bobby Baccala: @papas: milyen időkben? hóban, fagyban? (2010.12.02. 22:20) Hol van a jó kormányzás?
  • Magnamanus: @Shaddam: Antikváriumokban általában kapható. Jelen pillanatban a bookline szerint a Pestszentimre... (2009.11.16. 23:29) Stanislaw Lem: Magellán-felhő
  • Oidipus Prime: Isten óvjon a második résztől mert az viszont embertelenül borzalmas. Ebben a filmben az a jó,hogy... (2009.10.01. 16:27) A dög - Feast

Zombie Strippers

2008.12.10. 18:09 :: Magnamanus

Ugyan már bő egy hónapja láttam, de élvezhető véleményt nem sikerült róla találni. Úgyhogy csapjunk bele.

Az első kérdés, ami fölmerül, vajon miről szólhat egyáltalán egy film ezzel a címmel? A cím ugyanis olyan mértékben konkrét, szinte spoileres, mint a tipikus német tévéfilmcímek (ismerjük, ugye: "Lángoló sekrestye - Egy pap nem tud ellenállni a ministránsfiúknak"). Ezt követően logikusan mindössze két erénye maradhat a készítőknek, amiben gyakorolhatják magukat: vagy eredetiek lesznek (vagyis teljesen keresztülhúzzák számításainkat, ezzel általában a Nagy Quentin szokott teljesen álságosan próbálkozni), vagy szigorúak.

A vizsgálódásunk tárgylemezére illesztett munkadarab készítői az utóbbi megoldást választották, ám kétségtelen, hogy szigorukat már-már az aszkézisig fokozták. Semmi más nincs a filmben, mint csöcsök és zombik. És ezt szó szerint kell érteni. Az NYCIS nyomokban kimutatott némi kifejezetten PC-ellenes humort is, de az speciális felszerelés nélkül, szabad szemmel, laikusoknak majdnem láthatatlan marad. Még olyan szintű történet sincs, ami a film két fő tényezőjéről (ismétlem: csöcsök és zombik) bármilyen mértékben elvonhatná a figyelmet.

A mondott történet annyi, hogy a nem túl fantasztikus közeljövőben, amikor a jelenkorhoz hasonlóan a tömény idiotizmus kormányozza az emberiséget, de legalábbis Amerikát, a sztriptíz be van tiltva, minek következtében ezt a tevékenységet titkos bárokban űzik. Egy texasi illegális sztriptízbár közvetlen közelében (értsd: alatta) szintén titkos katonai kutatólabor rejtőzik, ahol zombivá változtató vírussal kísérleteznek. Nem fárasztanék senkit azzal, hogy mi célból, ez úgyis csak blabla. A bárban ellenben maga Jenna Jameson lép föl, a főnök meg nem más, mint mindannyiunk kedvenc Freddyje, Robert Englund. Az említett két személy valószínűleg fel is emésztette a költségvetés legalább felét. Nasszóval a vírus beszabadul a sztriptízbárba, a férfivendégek döglenek a zombi sztripperekért (-től), akik a zombifikáció ellenére beszédképességüket megőrzik, de minek, hiszen ilyeneket mondanak egymásra, hogy: "Te egzisztencialista kurva!". Mielőtt a kétely bárkit felemésztene, megnyugtatásul közlöm: mindegyik táncos csaj le fog vetkőzni a filmben, legalább 2 perces jelenetben, ergo mindenkinek látszik a csöcse.

Na ez a film nagy erénye. Itt nincs zsákbamacska, virágnyelv, lehúzós édesgetés: pontosan azt kapjuk, amit a cím alapján a nézők statisztikailag meghatározó hányada a legnagyobb valószínűséggel elvár. A csajok egyre ramatyabb állapotba kerülve is csak sztrippelnek, sztrippelnek és sztrippelnek, míg meg nem érkezik a zombivadász-különítmény (hát ez is már milyen!), aminek szintén vannak hölgytagjai, a szőkéről a zombik - természetesen véletlenül - a harc hevében MINDIG letépik a felsőt, és vége.

Pontosan az a film, amit minden kanbulin meg akartunk nézni a sör számolatlan vedelése közepett. És voltak olyan áldott személyek a földkerekségen, akik meg kívántak felelni ennek az elvárásnak.

Ugyanolyan joggal kaphat tíz harapást a maga kategóriájában, mint nullát.

2 komment

Címkék: moziiiirrrrgh

A bejegyzés trackback címe:

https://hallsofthedead.blog.hu/api/trackback/id/tr5815500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.01.12. 21:16:29

Ha jól látom én vésem be az első kommentet:

A film egy nagy kalap matéria, egy ideig néztem, de nem jutottam el a végére.

Magnamanus 2009.01.13. 19:16:39

@koimbra: Nem kell finomkodni, itt nem leszel kimoderálva olyan szavak miatt, mint pl. "szar". Hogy csúnyábbat ne írjak le.

Nyilván rossz módszerrel ültél neki. Mondjuk egyedül, pia nélkül.

Mi tíznél többen néztük együtt egy teázóban (ahol persze sört is kapni), és ezzel a módszerrel eléggé bejött. Legalábbis mindenki végig bírta nézni.
süti beállítások módosítása