HTML

Halls of the Dead

No more room in Hell. The dead walk the Earth.

Friss topikok

  • Magnamanus: @efes: Még jó, hogy nem Orgovány a szülővárosa. Hiába, rosszkor rossz helyen lenni, ehhez is tehet... (2011.02.03. 12:12) A hajó elment
  • efes: Régen ez imádtam ezt a regényt (a sorozatot nem láttam). Úgy képzeltem, hogy Arbat az valami fénye... (2010.12.30. 17:29) Az Arbat gyermekei
  • Bobby Baccala: @papas: milyen időkben? hóban, fagyban? (2010.12.02. 22:20) Hol van a jó kormányzás?
  • Magnamanus: @Shaddam: Antikváriumokban általában kapható. Jelen pillanatban a bookline szerint a Pestszentimre... (2009.11.16. 23:29) Stanislaw Lem: Magellán-felhő
  • Oidipus Prime: Isten óvjon a második résztől mert az viszont embertelenül borzalmas. Ebben a filmben az a jó,hogy... (2009.10.01. 16:27) A dög - Feast

Hol van a jó kormányzás?

2010.12.01. 16:46 :: Magnamanus

Hazugságot habzott a bírvágy, ami aztán kidőlt a miniszter száján. Mára már pontosan lehet tudni, hogy nyugdíjügyben minden, amit a kormány állít, hazugság, és ez csak a legelvakultabb hívők előtt nem nyilvánvaló. Náluk azonban ez már orvosilag sem kezelhető. Odáig terjed a választók megvezetésére irányuló szándék, hogy Matolcsy állítása szerint azért nem tud a saját magánnyugdíjpénztári tagságáról, mert "az ilyen ügyeket a felesége intézi".

Kiderült, amit régen tudtunk, hogy a visszalépők pénzét a kormány el fogja szórni, egyszerre háromfelé költve ugyanazt az összeget. Kiderült, amit amúgy is tudtunk, hogy az állami nyugdíjrendszerben "bevezetendő" egyéni számla blöff: amit a kormány ért e szókapcsolat alatt, az valójában egy nem túl okos, hozzávetőleges nyugdíjbecslő program. Jó esetben. Rossz esetben ugyanis egy névvel ellátott kockás cetli, amire egy véletlenszám-generátor gyártja a számokat. Az, hogy a nyugdíjügyi kormánybiztosnak csak azokról a dolgokról nincs halvány segédfogalma se, amik a legszorosabban azt általa felügyelt területhez tartoznak, már meg sem lepett senkit: a szenátornőtől már ránézésre sem várnak semmit az állampolgárok.

Az a cinizmus még meghökkentő, amivel a kormány még egy kis oldalmozdulattal, plusz szorgalomból meglopja az állami nyugdíjrendszerbe visszalépőket, "az aranyfog se maradjon a hulla szájában"-jelleggel. Az a gesztus is tud még meglepetést okozni, amivel M. György (azért sem írom le a nevét) a Stabilitás Pénztárszövetséghez fordul, hogy a fosztogatás és a magántulajdon meggyalázásának állam által vezényelt dáridója után ugyan, erőltessék meg már magukat, és dobjanak be pár ötletet az öngondoskodás erősítésére (WTF??!!). Mondanék egy ötletet, nem lesz új: ilyen körülmények között az öngondoskodás az osztrák bankszámlát jelenti. Pláne szlovákot, hogy mi is egy kis oldalmozdulattal, plusz szorgalomból pukkasszuk a nemzeti együttműködés narancsvezérelt, nacionalista szellemét.

Az állami nyugdíj elvételével fenyegetőzés első hallásra szinte hatott, de ha az ember a számokat nézi, például egy korfát, akkor látnia kell, hogy a kormány puskájában még vaktöltény sincs: a mai fomájában nem lesz állami nyugdíj 25-30 év múlva, mert nem lesz rá forrás. Az nem érv, hogy a magánnyugdíjpénztári egyéni számla magántulajdona fikció: ezt ugyanis a vonatkozó 1997. évi LXXXII. tv. 5. § (4) bek. teljesen egyértelműen leszögezi. Ha ez fikció, akkor az Alkotmány és a Polgári törvénykönyv is az, amire bár egyre egyértelműbb jelek mutatnak, nyíltan még nem deklarálták.

A legrosszabb forgatókönyv látszik beigazolódni. Már megszellőztették az  inflációs cél megemelését, ami a nem államosított forintmegtakarítások elinflálását jelenti. Meg persze az euró bevezetésének elnapolását, mert a kormány pontosan tudja, hogy igazi kiskakas csak az eurózónától szeparált szemétdombon lehet. A legutóbbi államkötvényt alig vették, nem is sikerült eladni mindet. Egyértelmű, hogy a ciklus végére - ha lesz vége - az ország lakosságának munkahellyel és némi vagyonnal rendelkező részét - a polgári Magyarországot! Ha-ha! - a polgári, konzervatív és keresztény kormány olyan szinten fogja kifosztani, mint Rákosi. Intő példa, hogy sem a zsidóvagyon elrablói árjásítói, sem az államosítások haszonélvezői nem szereztek valójában semmit: az ebül szerzett jószág minden haszon nélkül folyt ki kezeik közül. De a magyar politikai osztály nem képes tanulni, közgondolkodásunk még mindig nem bírta megemészteni a magántulajdon fogalmát.

Persze nincs mitől félniük, ha a tiltakozás olyan erejű marad, mint a múlt csütörtöki spontán Kossuth téri összejövetel, ahol látnivalóan csak - mint az egyik jelenlévő fogalmazta - a "talajukat vesztett ballibek" jelentek meg, öntudatos tulajdonosból volt a legkevesebb. Na és persze egy kuka nem sok, annyi sem lángolt.

Ez lenne a jó kormányzás, amit a Fidesz ígért az Mszp rossz kormányzása helyett?

114 komment · 3 trackback

Címkék: lament wtf?!

A bejegyzés trackback címe:

https://hallsofthedead.blog.hu/api/trackback/id/tr402486381

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hezitátorok 2010.12.01. 20:44:20

Az új undokok mintha új stílust hoztak volna. Még mindig mindent a népért, és már a nép által is: nemzeti együttműködés, kétharmados bátor alkotmánymódosítások, az emberek emberének kinevezése, a nép jussának visszavétele a közszolgáktól. Min...

Trackback: Egy rekvirálás margójára 2010.12.01. 20:41:12

A magánnyugdíj-pénztárakban megtakarított összegek költségvetésbe visszaemelése mellett akadnak indokok. A költségvetés egyik legnagyobb visszahúzó tényezője a jelentős, a GDP arányában 80% fölötti adósság. Ennek és kamatainak törlesztése k...

Trackback: Országos politikai operettbál 2010.12.01. 20:38:19

A Fidesz ugyan élvezheti kétharmada áldásait, de lassan szocialista mértékű karanténba zárja magát. Nem maradt iránta semleges párt a porondon. Mára a szélsőséges, magát radikálisnak nevező párt a legkevésbé ellenséges, de az is alig vállalja az együtt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egysmás 2010.12.01. 19:37:10

Ez egy villamosított ország!

Nagy feszültség, kicsi ellenállás, a vezető érintése veszélyes.

Uva 2010.12.01. 19:42:55

Teccettek volna nem rájuk szavazni, ugye.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.12.01. 19:45:08

A pofátlanság teteje, amit ezek csinálnak.

Akármit tesznek, az népellenes , törvényellenes, alkotmányellenes.

A sunyi, simlis dolgokhoz viszont nagyon értenek.

Orbán elvtárs, egyre többen mondják, húzz már a fenébe!

Szalai 1,8 milliós fizetése nem ütközik jó erkölcsbe?

lumi888 2010.12.01. 19:50:52

@egysmás: :-DDDDD
Megszavaztam neked a Nap kommentje díjat.

Ppix 2010.12.01. 19:59:40

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy maradok szépen magánnyugdíjpénztárban.
Nem érdekel, hogy elveszik a nyugdíjam vagy bármit. Ezek a percemberek nem tudnak igazából semmit elvenni.
Az önérzetem, a becsületem és a döntési jogom megmarad.
Ha ezek lesznek kormányon mire nyugdíjas leszek, akkor úgysem lesz nyugdíj senkinek. Ha meg eltakarodnak addigra, akkor minek izguljak a fenyegetőzésük miatt.

INkvizitor 2010.12.01. 20:03:20

nyilván a kurva anyámat leszögezem az elején.
értem én a mondanivalódat, ami rengeteg rész igazságot tartalmaz elsősorban a cinizmussal, és arroganciával kapcsolatban, de ezt a kurva hisztit amit az egész blogger szféra lenyom itt mnyp ügyben, az vagy mérhetetlen naivitásról, vagy fizetett mnyp akcióról árulkodik (én az előbbire tippelek). AZ NEM A TE TULAJDONOD. pont. csak azt hiszed, de nem a tied. Nem férhetsz hozzá amikor akarsz, nem költheted el, nem terhelheted meg, nem rendelkezel felette. annyiban választhattál, hogy melyik "multinacionális pénzügyi szolgáltatót" tömöd meg a nyugdíj befizetéseiddel, de ettől még nem a tiéd. Az önkéntes pénztári befizetés a tiéd, az mnyp nem. Mivel nem a tied, ezért nem tőled lopják el. Az mnyp vagyona az mnyp tulajdona, (az ő könyveikben szerepel, ő megterhelheti, elköltheti, megfialtathatja, stb...) ezért tőle veszik el, nem tőled. Hogy 25-30 év múlva mi lesz, azt senki nem tudja megmondani, de még csak kiszámolni sem. A baj az, hogy azt sem tudják megmondani, hogy jövőre mi lesz.
Ha kronológiailag összerakod az elmúlt fél év történéseit, akkor ez várható volt.
1) hiánycélt akartak növelni - brüsszel mondta: Lófaszt.
2) IMF től időt kérni, átütemezni - beintettek
3) nagyobb szarban voltunk/vagyunk mintsem azt bárki gondolta volna - kommunikálhatatlan (pedig ez igaz kivételesen, talán ezért is van hogy ez fájt nekik a legjobban), lásd szíjrágó és kósa féle ámokfutás próbálkozások- kapu becsukva
4) beteg ígéretekhez tartani kell magunkat (16%szja) ha bele gebedünk is.
5) népet nem nyúzzuk mert az szoci szokás,... ők csak áttételeken (bank, tesco, kommunikációs cégek) keresztül teszik, mert az igaz továbbra is, hogy mindig a piramis alja szopik. (ez történelmi tény, kár ezzel vitatkozni... mindig a nép fizet)

nekem úgy tűnik, hogy közelebb vagyunk argentínához, mint azt bárki gondolta volna, (csak ezt elmondani nem lehet, mert huf/chf lesz 400/1) így a választás annyi, hogy most az mnyp vagyon, vagy jövőre a bankbetétek.

ui.: személyes elfogultság okán tiszta szívemből utálok minden mnyp-t, így a mostani kétkezes-hintőporos análfisztinget jóleső kárörömmel figyelem.
nyugdíj meg nyilván lesz 100 év múlva is, mert elnézve a hazai korfát, aki azt megvonja, az a legközelebbi választáson az 5%-os küszöböt sem éri el.

Slowfood 2010.12.01. 20:16:09

Nyugdíj bizonyára lesz 100 év múlva is - Svédországban. A hazai korfa egyértelmüen jelzi, hogy 30 év múlva alig lesz aktív befizető. Akkor a mostani okos döntéseket kin kérjük számon: a 85 éves matolcsyn?

lumi888 2010.12.01. 20:22:53

@INkvizitor: Az a helyzet, hogy pont az utóiratod miatt kacérkodok a gondolattal, hogy maradok mnyp-tag.
Eleve nem is biztos, hogy megélem a nyugdíjkorhatárt, de jelenleg elképzelhetetlennek tartom azt is, hogy párt nyerhet választáson úgy, hogy nem ad a nyugdíjasoknak semmit.
Ha így gondolkodunk, akkor meg már olyan mindegy, hogy van e pénzecske a magánban.
Ha rossz portfóliókat választok, és szarul járok, majd pityergek egyet. Ha pedig mégis bejön, akkor majd minden nyugdíjas reggelemen tudok egy kis tejet is csöpögtetni a kávémba.
(ha meg kipurcanok, mielőtt nyugdíjba megyek, vagy csak 1 évig élvezem a nyugdíjas pihit, a maradék mnyp-s lóvét megkapja a kölök...)

papas 2010.12.01. 20:25:29

@Bobby Baccala: szeretett kormányodra gondolsz? á, nem hiszem én azt. a derék fidesznyik ilyen időkben is kitart viktorka mellett.

paaj 2010.12.01. 20:33:50

@INkvizitor: A világért sem akarom összetörni a világképedet de idéznék valamit:
17. § Az Mpt. 5. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
5
"(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető.

Ez vagyon beterjesztve. Vagyis a mynp-ben lévő pénzem az enyém. Pont. Az, hogy te mit gondolsz igazából lényegtelen. A törvény számít és az nem téged igazol. Imígyen az egész erre épülő levezetésed a mese kategóriába tartozik.
Ami a választást illeti az szerintem a munka ( eü, önkori, oktatási reformok ) és a lopás ( mynp pénzek ) között zajlott. Mivel a fidesz vezetői soha nem dolgoztak így lila fingjuk róla nincs mi az, ezért a lopást választották. Lelkük rajta. Remélem belebuknak előbb utóbb.

Slowfood 2010.12.01. 20:35:59

@lumi888: Tévedsz. Csak akkor örököl a kölök, ha a nyugdíjba vonulásod előtt purcansz ki. Utána már nem, mert átalakul járadékká ( nyugdíjjá. )Ennyit az örökölhetőségről.

redriot77 2010.12.01. 20:38:10

@INkvizitor:
enyhén OFF
Argentínában nem fordítva volt? Ott ha jól emlékszem, először a lakossági devizaszámlákat zárolta az állam. Utána a jól ismert mega-válság, az mnyp államosítás pedig még ezután jött. Vagy rosszul tudom?

Szóval az hogy ráteszik a kezüket az mnyps dellára még egyáltalán nem garantálja hogy elkerüljük az argentín típusú összeomlást. :/

Az ojró elnapolása és az inflációs cél növelés sem túl bizalomgerjesztő lépés.

Veder1 2010.12.01. 20:41:23

@Slowfood, oszt ez miért baj, elnézve a nyugdíjkorhatárt és az átlagéletkort, valószínűleg a kölök örökölni fog. Az államiban?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2010.12.01. 20:51:09

Vitázunk itt a kérdésen, hogy menni vagy maradni, pedig nem lesz hol maradni. A mnyp-ket a fidesz úgyis kivégzi, és jön matolcs megmenteni a benne még fellelhető vagyont.

lumi888 2010.12.01. 20:51:10

@Slowfood: Igaz-igaz. Ezt benéztem. De Vödörnek is igaza van. Addigra simán lesz 80 év a nyugdíjkorhatár. :-D

Slowfood 2010.12.01. 20:52:28

@Vödör: Az államiban nem, a manyupban pedig addig, amig gyűjtögetsz. Ha nyugdíjat kapsz, utána már nem. Tehát ha jót akarsz a kölöknek, örökli a nyugdíjaskorhatárod előtt.
Gondolom nem ezt akarjuk.

2010.12.01. 20:55:18

Akinek még nem állt össze a kép:

Főpróba: visszamenőleges hatályú különadóról szóló törvény - az Alkotmánybíróság elvérzett

1. Államosítják a magánnyugdíjpénztári vagyont. A megszerzett értékpapírokat átveszik és az állam fogja értékesíteni

2. Az offshore vagyonra amnesztiát hirdetnek. A "rendszerellenesek" hülyék lennének hazahozni, viszont a Grippen, Kaya, Ezüsthajó, stb. ügyek bevételei kint vannak, de ha 16%-os SZJA-val tisztára lehet mosni. A maffia térden állva sz*pna, ha ilyen jutalékon tudná mosni a pénzét.

3. Az értékpapírok értékesítése történhet pl. tenderen vagy aukción. Ismerjük a Fidesz tenderezési szokásait és a vevői oldalon is megjelenik egy jelentősebb - APEH által nem vizsgálható - összeg.

És még én szégyeljem magam, hogy kiírom magam szép nagy közösségből.

Csak beugrottam 2010.12.01. 20:56:11

"a) a tag számára élete végéig havonta előre folyósított járadék (életjáradék),

b) olyan életjáradék, amelyet a pénztár a nyugdíjszolgáltatás megkezdésének időpontjától számított, előre meghatározott időtartam (határozott időtartam) lejártáig a pénztártagnak, illetve kedvezményezettjének (örökösének), a meghatározott időtartam lejárata után a pénztártag élete végéig folyósít (elején határozott időtartamos életjáradék),

c) olyan életjáradék, amelyet a pénztár a pénztártag részére élethosszig folyósít, majd annak halála után kedvezményezettje részére a pénztár szolgáltatási szabályzatában előre meghatározott időtartam (határozott időtartam) lejártáig folyósít (végén határozott időtartamos életjáradék),

d) kettő vagy több életre szóló életjáradék: a pénztártag és kedvezményezettje(i) részére járó nyugdíjszolgáltatás, amelyet addig folyósítanak, ameddig legalább egyikük életben van."

Azért van olyan variáció hogyha megmurdelsz akkor még fizetnek az örökösödnek.Bár az is igaz ,hogy pillanatnyilag csak EGYÖSSZEGŰ kifizetést vállalnak és nincs lehetőség a fentiek közzül választani.Így pillanatnyilag mégis csak kap valamit a gyerek.

Veder1 2010.12.01. 20:56:39

@Slowfood, általában ez nem az akaraton múlik, de ha állami nyugdíjban vagyok, és megmurdélok a korhatár előtt, akkor a kölök csak egy vállon veregetést kap, míg itt legalább van esély némi kp-ra is.

lumi888 2010.12.01. 21:00:17

@Csak beugrottam: Ilyen esetben járadékot már csak házastárs örökölhet, kölök nem. :-( (nem én vagyok ilyen okos, hanem anyós, aki biztosítónál dolgozik...)

ökörpöröly 2010.12.01. 21:01:53

@INkvizitor: Nincs vita abban, hogy meg kellene vizsgálni a MANYUP-ügyet, de a többi az baromság.
Módosítást, változtatást lehetne kieszközölni nagyon komoly szakmai egyeztetések után -komoly szakirodalma van a dolognak, be lehetne vonni a "legjobb" hazai és külföldi közgazdászokat és szakértőket-.

A MANYUP tulajdonosa a pénztártag, az "üzemeltető" kezelési költséget vonhat le.
Alapvető jogi ismeretekkel se rendelkezel, ez kiderült a beírásodból. A pénztártag vagyon értékű jog tulajdonosa ebben az esetben, a birtokolt vagyoni érték is magántulajdon, a jogosultság esedékességétől függetlenül - Sólyom László nyilatkozata, alkotmánybírósági határozat stb..

Azt nem vitatom, hogy kétségtelenül voltak ilyen-olyan párthoz köthető pénzemberek a MANYUP-ok mögött, de még egy selejtes agyú fideszes se gondolhatja, hogy az Allianz, az Axa, vagy a fideszbérenc Csányi vezette OTP bolsevik. Elég szarházi magát jobboldalinak tetű is megérett volna a kötélre már, ahogy sok liberálbolsi oligarcha is -bár ha az életrajzokat megnézed, nehéz elválasztani őket egymástól, jobbára csak üzleti érdek és marketing szempontokból állnak ide vagy oda-.

A cigány Szaddam vezette maffia legnagyobb baja, hogy az újmagyar boss azt akarja játszani a nemzetközi gazdasági és politikai elittel, mint otthon a kurvájával és fattyaival. Ha olyanja van, pofán bassza és sarokba állítja őket. Ez nem így működik.
A kormány teljesen impotens, csak összeeszkábált műfaszt mutogat. Minden attól függ, hogy meddig hiszik el, hogy igazi a szerszám.
Ilyen zavaros, kiszámíthatatlan politikát még egyik kormány se vitt, pedig mindegyik szar volt.
Azért jelezném, hogy a CDS a Libajnai-kormány végnapjai óta -2010. áprilistól- több, mint a kétszeresére nőtt! Tehát, Magyarország csődkockázata több mint a kétszerese a 2010. tavaszinak!
A helyzet nem olyan rossz, főleg nem rövidtávon. A legnagyobb kárt a kormány kiszámíthatatlansága, rossz kommunikációja okoz. Sikerült szétvernie teljesen Magyarországon a jogbiztonságot és a jogállamiságot. Gyorsak voltak. Sorra jelennek meg a nagy bankszövetségek tagjainak elemzései, melyek azt ajánlják, hogy vonják ki Magyarországról a tőkéjük a befektetők. Moodys és a többiek leminősítésre javasoltak közt tartják az országot. Ez viszont egyet jelent azzal, hogy nemzetközi intézményi befektetők nem vehetik a magyar állampapírt, emellett kiesnek a vásárlók közül a MANYUP-ok.
A helyzetet igazán rosszá a cigány Szaddamék tették. Gazdaságpolitikájuk teljesen kiszámíthatatlan, nincsenek hatástanulmányok, számítások, csak "csináljuk". Az elmebeteg cigáyn Szaddam torz lelkivilága vetül ki a gazdaságpolitikára és az egész országra.
Nem csodálom, hogy az elemzők jövőre 1, azaz 1 ezrelék munkanélküliség csökkenést prognosztizálnak -azaz jóval kevesebbet, mint a korkedvezményesen nyugdíjba menő nők miatt felszabaduló munkahelyek száma-.
Beruházások se fognak nőni, hiszen ilyen bizonytalan országba senki nem akar működőtőkét behozni, ha behozza, akkor viszont olyan brutális állami támogatást kér, ami nem biztos, hogy megéri nekünk.
Hozzá kell tenni, hogy a MANYUP-ok szétbaszása komoly CDS felár és a jogbizonytalanság növelése mellett azt is hozza, hogy egyre többen fogják kivinni a megtakarításaikat külföldi számlákra és befektetésekre. Én is azok közt vagyok, akik most nézik át a termékpalettát, hogy melyik országba érdemes kivinni a család megtakarításait.
A MANYUP-ból pedig annak érdemes kilépni, aki keveset keres, illetve nagyon jelentős reálveszteséget szenvedett el.
A jól kereső, jó kondíciókkal rendelkezőnek semmi értelme átlépnie az állami szekcióba.
Már, bocs, de egy középvezető, aki mondjuk 30-32 évesen keres 500.000 bruttót, az soha nem fogja megkapni az államtól a befizetésének töredékét se, ugyanis nem lesz miből.
A másik lehetőség, hogy a jogbiztonság hiánya, a teljes kiszámíthatatlanság azt eredményezheti, hogy az eddig a "fehérgazdaságban" működők is átmennek a szürke- és feketegazdaságba. Fogalmuk sincs, hogy jövőre nem vetnek-e ki dupla adót, ilyen adót, olyan adót. A bizonytalanság, ami még talán soha nem volt ilyen nagy, mint a cigány Szaddam második uralkodása idején, egyértelműen erre hat. Pénzkimenekítés külföldre, minél nagyobb tartalékos, jövedelemeltitkolás.
Ez a legszörnyűbb az egészben. Már eddig is évente több ezer milliárdra tették a fekete- és a szürkegazdaság miatti állami bevételkiesést, ez csak tovább fog nőni.
Közben romlik a devizahitelesek helyzete, csökken a vásárlóerő, hadd ne soroljam tovább.
Ennek az országnak nem sok esélye van.

hajráargentína 2010.12.01. 21:05:45

@INkvizitor: Sajnos te is a posztban említett agyatlan FIDESZ hívők táborát gyarapítod. Én rájuk szavaztam, de azt kell mondjam, amit itt művelnek az vért kíván.
Próbáld meg azt levezetni, hogy miért nem inkább kötelezték az mnyp rendszert 100% állampapír tartására, a költségek minimalizálása mellett. Az országnak ugyanolyan jó lenne, szerintem a tagok sem háborognának ennyire (talán nagyobb hozamuk is lenne mint eddig).
Amit csinálnak szimpla, és rendkívül cinikus lenyúlás. Akik ehhez tapsolnak, megérdemlik, hogy legközelebb náluk kopogtassanak.

Piccola 2010.12.01. 21:06:45

@INkvizitor:
csak a mérleg egyik oldalát nézed, nem csak a bevételt lehet növelni, a kiadást is lehetne csökkenteni. erre a 2/3-nál nem lesz jobb alkalom soha, a strukturális reformokat most véghez lehetne vinni. sajnos ennek (elképzelésnek, szándéknak és szükséges szakértelemnek) nyoma sincs.

mentanyuszi 2010.12.01. 21:07:42

Engem időnként idegesít/mulattat (ízlés szerint aláhúzandó), hogy 90+ os polgártársainkhoz kiviszik a mozgóurnát. Miért is van kőbe vésve, hogy nekik kell megmondaniuk, hogy mi hogy éljünk? Kb ugyanaz, mint a külföldön élők szavazata.
Szóval, ha erre valaki rájön (mert ugye a fogyasztói társadalom élharcosa, a kereskedelem már régóta a mittudomén 18-49 éves korosztályt célozza), és módosítják a vonatkozókat - mert ugye manapság semmi sem a kőbe van belevésve - szóval, ha a nyugdíjashoz nem kapcsolódik voks, nos, akkor jön el a szép új világ, nem lesz nyugdíj. És még szégyenkezni sem fog senki...

Csak beugrottam 2010.12.01. 21:09:31

@lumi888: Nemhiszem hogy ez olyan nagy probléma lenne.De mint írtam kettő pénztárat is megnéztem és most csak teljes kifizetést vállalnak így nincs értelme a járadékokról beszélni.Amúgy meg ha jól tudom a férfiak részére már nincs nagy külömbség a várható életartam és a nyugdíj korhatár között így egyértelmű számomra a maradás.Nembeszélve arról ,hogy a maradék 20-30 év alatt vissza kapom az államit is.Aztán még mondhatnám azt is hogyha munkanélküli leszek akkor a manyup ketyeg az államnál meg nem kapok szolgálati időt.Nembeszélve arról ,hogy nyugodt szívvel elmehetek a fekete gazdaságba mert nem kell az állami nyugdíj idővel bíbelődnöm.Nembeszélve arról ,hogyha most vissza mennék az azonali és biztos veszteség ha maradok a manyupba akkor ez a veszteség csak egy lehetőség.

Slowfood 2010.12.01. 21:12:00

@ökörpöröly: Nyilvánosan nem egy öncenzúrázott stílus, de igazad van.
" Azt mondja a statisztika, hogy nincs esélyed, nincs esélyed. Hülye dolog a statisztika, de mégse téved, mégse téved."
( MP Sziámi )

wazallus 2010.12.01. 21:16:50

@ökörpöröly: Az a szörnyű, hogy minden szavaddal egyetértek :((

ökörpöröly 2010.12.01. 21:31:32

@wazallus: Ennek én se örülök, hidd el.
Én örülnék a legjobban, ha nem lenne igazam.
A másik, hogy úgy tűnik, megint beindul egy kivándorlási hullám a fiatal értelmiségiek közt. Olyanok akarnak elmenni, akik jelenleg is az átlagbér 2-3-4-szeresét viszik haza, de nem tetszik nekik ez az egész.
Ha megindul a nagyarányú kiáramlás, akkor ki a fasz fog itt magas hozzáadott értéket teremteni? Mert ugye nem a betanított bérmunkából származik az igazi jövedelem, hanem a tudásalapú munkából.
Amit elfelejtettem írni, az ország adósságrátájához jelentősen hozzájárul a gyenge forintárfolyam. Mert a devizában denominált tartozások forintra vetítve iszonyatosan megnőnek -az exportra pedig jóval kevesebb pozitív hatása van, mint eddig sokáig gondoltuk-.
Erre még rájön, hogy a kiugróan magas CDS miatt sokkal drágábban kapunk hitelt, több kamatot követlenek az állampapírokért.
Tehát ez az egész egy iszonyatos bukás. A MANYUP-ok megszüntetése csak áttolja az implicit államadósságot 10-20-30 évvel. Akkor robban még egy bomba.
Szóval, aki teheti, az kivándorol vagy kimenekíti a vagyonát. Kivéve persze a spekulánsokat, akiknek most kitűnő vadászterület Magyarország, a BUX és a forintárfolyam ilyen volatilitása ide vonzza a spekulációs tőkét, ami meg nem túl jó ötlet. Bármikor kidurranhat a "FIDESZ-MAGYARORSZÁG" lufi.

dzéta 2010.12.01. 21:35:45

Ha egyszer olyan hatalom kerülne a kezembe, amilyen soha nem lesz, első lépésem lenne a nyugdíjasoktól visszavenni a szavazati jogot..
uff

Advanced Flight 2010.12.01. 21:44:14

@paaj: véletlenül se szeretném lerombolni világképedet, de a pénztártag követelésének tulajdonjoga nem egyenlő az általa befizetett pénz tulajdonjogával. Ha kicsit beleolvasgatnál a törvénybe, látnád, hogy a pénztárak az önkormányzatiság elve alapján működnek, tagdíjfizetés van, amely bizonyos (nyugdíj)szolgáltatások követelését teszi lehetővé a későbbiekben, a törvényben meghatározott feltételekkel. Ezen szolgáltatások követelésére van tulajdonjoga a tagnak.
Ha a pénz tulajdonosa lenne a tag, akkor bármikor kivehetné, megterhelhetné azt a pénzösszeget, egyáltalán, rendelkezhetne róla. De ezt ugye nem teheti és eddig sem tehette meg.
Ettől függetlenül persze nem szerencsés a Fidesz húzása, de azért ez még nem a kommunizmus.

belekotty 2010.12.01. 21:45:53

@dzéta: Hogy téged a szülész miért nem dobott a biológiai hulladékok közé?

ökörpöröly 2010.12.01. 21:46:59

@dzéta: Utána meg agyonvernéd őket, mint egykor Szardínián volt szokás?
Nem a nyugdíjasok hibája a hiány, hanem a mindenkori kormányoké-persze a kormányokat is kényszeríti a nép az életszínvonal emelésére, ők pedig megtették, ha nem volt növekedésből, lett hiányból-.
Felzabáltuk a jövőt, ahogy most is tesszük a 3000 milliárd MANYUP-vagyon tekintetében.
Egyébként a szavazati jogok megvonása nem lenne butaság. Simán bevezetném, hogy 105 IQ alatt, illetve alapvető gazdasági ismeretekből letett szakvizsga után kaphasson valaki szavazati jogot. Az ezt a szintet el nem érő tömeget meg képviselné egy-két általuk választott néptribunus.
A sok primitív tuskó juttatja és tartja ezeket a férgeket hatalomban.

ökörpöröly 2010.12.01. 21:51:29

105 IQ felett:) Huh, látszik, hoyg kapásból írtam ezt is. Remélem, tudjátok értelmezni!: P

Slowfood 2010.12.01. 21:56:42

Dzéta te komplett hülye vagy. Amíg fiatalabb korukban gondoskodtak rólad,jó volt?
ÖP: IQ, + min 25 éves életkor, + vagyon. Így jön ki a felelősség. Mértékekről lehet vitatkozni.
AF: nem kommunizmus. Rohadék kommunista tempó.

Csak beugrottam 2010.12.01. 22:01:17

@ökörpöröly: Nem kell ezt így bonyolítani, aki adózik az szavazhat aki meg nem az nem szavazhat.Így nem lehet az inaktivak kiszolgálása miatt az aktivakat megszivatni.Persze ehez az kellene hogy nem piszkálható nyugdíj legyen, de ha nem piszkálható akkor tulajdonképpen szavazhatnának is mivel nem lehetne megvásárolni a szavazatokat.Vaószinüleg ez is probléma a manyuppal hogy csökkentené a politikusok befolyását a nyugdíjjasokra és hát valjuk be még mindig könnyebben le lehet nyomni az öregek eltartásának költségeit az aktivak torkán mintha azt mondanák."Na emberek adót emelünk mert kell a segélyesek szavazata."

mentanyuszi 2010.12.01. 22:01:56

@ökörpöröly: nem is hangzik rosszul, csak ezzel is az a baj, mint az összes ilyen jónak induló dologgal. Hogy élelmesebb honfitársaink villámgyorsan megkerülnék, illetve üzletet csinálnának belőle. Milyen piaca van a nyelvvizsga papíroknak, diplomáknak?!
Ettől függetlenül az oktatásunk modernizálása néhány ilyen dolgot igazán magában foglalhatna: azt, amit te mondtál, esetleg vállalkozási alapismereteket (üzleti terv készítés, ilyesmi), bankolási alapismeretek, stb. Mert igen széplelkű dolog komolyzenét meg művtörit tanulni, de...

ökörpöröly 2010.12.01. 22:04:44

@Csak beugrottam: Nem is volt olyan butaság a cenzusos szavazati jog. Csak ugye a demokrácia ...

Csak beugrottam 2010.12.01. 22:06:03

@ökörpöröly: Mégha demokrácia lenne de ez itt csak kleptokrácia :-)

mentanyuszi 2010.12.01. 22:06:21

@Csak beugrottam: érdekes gondolat:-). csak oda ne jussunk el, hogy aki minimálbéres, annak egy szavazata van, aki jóval többet, annak több voksa van...
de a nyugdíjszavazat kérdése kifejezetten teccik. Mert a nyugdíjígérvényekhez képest mi az a virsli vagy szavazásra-fuvarozás, amire manapság neheztelünk...

Csak beugrottam 2010.12.01. 22:09:12

@mentanyuszi: Ennyire nem kell megosztani a dolgot ,mert akkor jöhetne az is ,hogy nevelek két gyereket akkor nekem 3 szavazatom legyen.A lényeg az ,hogy tegyen a közösbe ha dönteni akar a közösről.

ökörpöröly 2010.12.01. 22:11:53

@mentanyuszi: Hát, ha olvasol Mikszáthot, Móriczot és a többi nagyokat. Akkor látszott, hogy ment akkor a szavazás... Itatás, etetés, pénz a zsebbe, kilóra megvették a szavazatokat!:)Pedig akkor ugye nem volt általános választójog, tehát a cenzusos rendszer se jó!:)
A magyar alkalmatlan a jogállamiságra. Nem jött össze II. Józsefnek az elnémetesítés, ma is azt szopjuk!:)
Ez a nemzet a szabadságért tud harcolni, meghalni, de élni vele nem, ahhoz túl hülye és jellemtelen.

ökörpöröly 2010.12.01. 22:14:20

@Csak beugrottam: Tökéletesen egyetértek veled. Tulajdonképpen az 1997-ig nem volt gazdasági növekedés, az addig "megvagyonosodók" kizárólag a nemzeti vagyon elrablásából, illetve a állami hitelekből váltak nagyburzsoáziává. A folyamat azóta se szünetel. 20 éve folyamatos lopás, csalás.
Szerintem az éves GDP minimum 8-10% megy el korrupcióra.

Slowfood 2010.12.01. 22:14:45

Mi lenne, ha abból a fikcióból indulnánk ki, hogy aki nyugdíjaskorú, az nem hülye. Aki hülye, az aktív korszakában is megvezethető.
Amúgy alkotmányelőkészítő bizottságunk nem szépkoru szarjankókból áll?

mentanyuszi 2010.12.01. 22:15:58

@ökörpöröly: hát ez az. és ne legyen a (magyar) ember pesszimista...

mentanyuszi 2010.12.01. 22:19:57

@Slowfood: neked is igazad van. Azt hiszem, gyakorlatilag világosan látjuk, hogy miért nem megy itt senki semmire (ha döntéshozó lesz is). Annyi jó ötletünk van, de mindről látjuk, hogy lehet megfúrni.
Ezért aztán mindenki a saját zsebe megtömésére koncentrál, ott sokkal kevesebbre kell figyelni...

Csak beugrottam 2010.12.01. 22:21:55

@Slowfood: Pontosan ezt írtam én is mivel nem hülye persze,hogy arra szavaz aki neki többet igér,márpedig az inaktivaknak igért dolgok fedezetét az aktivaktól tudja csak beszedi az állam.És mivel már most is iszonyú méretü a nyugdijjas réteg ezért a nekik tett igéret igen csak befolyásolja a választásokat.Ráadásul öngerjesztő a folyamat mivel egyre többet vesznek el az aktívaktól azok egyre kevesebb gyereket vállalnak így egyre kevesebb aktívtól kell az egyre több inaktív pénzét beszedni.Ördögi kör .
Csak rosszul jöhet ki az ország ebből.Mai ellemzésben olvastam ,hogy a jelenlegi tendenciák mellett 40 év múlva 3 nyugdíjjast kell egy aktivnak eltartania.Na akkor számolgassunk az állami nyugdíjjal.

ökörpöröly 2010.12.01. 22:24:21

Csoda, hogy egész jól megértjük egymást.:) Ha 3 magyar valahol összejön, akkor általában öli egymást!:P
Őszintén szólva én jelenleg nem látok más kiutat, csak a kivándorlást és külföldi állampolgárság megszerzését valahol Nyugat-Európában vagy Kanadában.
Aztán a gyereknek le kell tagadni, hogy erről a szemétdombról származik a papa!:P

mentanyuszi 2010.12.01. 22:26:49

@Csak beugrottam: ha jól számolom, akkor én ma is legalább 2-t eltartok (ha azt a 24%-ot is beleszámolom)...

Slowfood 2010.12.01. 22:28:55

@Csak beugrottam: Persze, nem hülye, bár látja az átverést, ennek ellenére a saját rövidtávú ( érthető ) érdekei szerint dönt.
Ami nem biztos hogy egyezik aktív koru gyerekei, tanuló unokái érdekeivel. Amúgy meg ki magyarázta el e társadalomnak a nyugdíjbiztosítás alapelveit, mechanizmusát, lényegét. Amig ezek a dolgok a költségvetésbe mentek, nem állott a mindenkori hatalomnak érdekében. Most meg kint a szellem a palackból
( mindent tudni akarok ) de el lesz fojtva.
Öngondoskodás? Kapsz annyit te átlagember, hogy kioktassanak belőle?

ökörpöröly 2010.12.01. 22:31:32

@Csak beugrottam: A rövidtávú hiánycsökkentés ellenére ezért káros ez a hirtelenség a kormány részéről. Nincs semmi koncepció. Tulajdonképpen a jelenlegi adózási viszonyok mellett csak a fejenként minimum 400-500 ezer bruttót kereső, legalább 2 gyermeket vállaló állampolgárok járnak jól.
Ugye ez a réteg meg elég szűk ahhoz, hogy "kitermeljen" 1 millió gyereket. Teljes zavarodás van náluk. Egyáltalán nem gondolták végig.
Ráadásul a MANYUP-vagyon legnagyobb része a magas bruttójú adófizetőké. Tehát most adott nekik az egyik kézzel, a másikkal meg ellopott tőlük. Alapvető emberi tulajdonság, hogy ha kap, akkor az természetes -mert ugye fasza gyerekek vagyunk, nekünk már régóta járna minden-, de ha elvesznek tőle, pláne így .....
Tehát most jól pofán baszta azt a szavazóbázisát is, akiket meg akart nyerni az új SZJA-val...
Legalább annyi esze lehetett volna, hogy üzletet ajánl nekik, most kaptok, de ezért, meg ezért most el is veszünk...
A cigány Szaddam annyira torz lelkű elmebeteg, hoyg a legalapvetőbb érzésekkel és hatásokkal sincs tisztában.

Csak beugrottam 2010.12.01. 22:33:07

@ökörpöröly: Nekem is megfordult a fejembe ,de most még csak ott tartok ,hogy a gyerek tanuljon nyelvet meg szerezzen egy szakmát aztán húzzon el innen de viharsebesen.Mondjuk a szakma szerzés már lehet hogy nem jön össze neki mert indulnia kell mielőtt a nagy KINA FINESZ párttársaság lezárja a határokat.(Kinába meg mégse küldhetetem:-)

Slowfood 2010.12.01. 22:33:31

@ökörpöröly: Fogalmazz másképp. Kubatov figyel.

ökörpöröly 2010.12.01. 22:34:58

@Slowfood: Szeretik felhozni a nyugati típusú öngondoskodást, mobilitást. Csak ugye arról nem szól a fáma, hogy itt mennyi az átlagkereset, milyen árszínvonal. Szlovákiában átlagosan 30-35%-kal magasabb az egy főre eső vásárlóerő. Azért ez sokat mutat.
Persze az is kétségtelen, hogy a magyarra jellemző a nagyzolás, új kocsi a mamának is, LED-tv stb.. Hitelre élni meg büdös dolog. Azt vissza kell fizetni.

ökörpöröly 2010.12.01. 22:37:20

@Csak beugrottam: Ez maradt, más lehetőség nincs. Én is meg lennék lepődve, ha 2014-ben itt demokratikus, szabad választások lennének. Annak ellenére, hogy Orbán az összes hatalmi ágban pozíciót szerzett évekre.

ökörpöröly 2010.12.01. 22:38:48

Vagy feljött Szalai Annamária 10 vodka után és a vibrátora elemcseréje közben!:P

ökörpöröly 2010.12.01. 22:42:54

Provokálok egy kicsit máshol is!:) További jókat!

Csak beugrottam 2010.12.01. 22:42:55

@Slowfood: Hát most ,hogy mindenki csak a 10% nyugdíjjárulék után lesz nyugdíj biztosítva érdemes lesz az államiaknak is elgondolkozni azon ,hogy mit akarnak fizetni még ezen felül hogy ne dögöljenek éhen.Ugyan is a 24% ezentúl adó lesz mindenkinek és innetől kezdve ez már nem kötelezi az államot a nyugdíj fizetésre.Úgyhogy akár mennyit kapsz érdemes az öngondoskodás fogalmával barátkozni.Persze nem Magyarországon hanem valamely jogálamban pl:Szlovákiában :-)Na a viccet félretéve ki kell vinni külföldre minden megtakarítást mert -ÉS szerintem ez a FIDESZ eggyik nagy hibája- megrendült a bizalom a jogállamban.Csak ezt is elkúrták mert ahogy Pöröly is írta azoknak a tyúkszemére léptek akik tudnak váltani.Akár csak egy bankot akár országot.

KG2000 2010.12.01. 22:49:01

Egy dolog egészen világosan látszik: A BLOGÍRÓ VALÓBAN HAZUDIK.

A MGNYpénztárakat pontosan ugyanúgy kényszerrel vezették be, mint a tervezett intázkedések. Az zervezett intézkedéseknek az alternatívája 50%-os SZJA, 100 ezres elbocsátások az állami és önkormányzati szférában, a nyugdíjfizetések és segélyek drasztikus megkurtítása, vagyis éhséglázadások, teljes katasztrófa. A blogírót is kiráznák a BMW-jéből, és persze senki nem védené meg, mert a rendőrség sem lenne. Na ezért hazudik a blogos elvtárs.

Slowfood 2010.12.01. 22:50:37

@ökörpöröly: Tudod mit? Így a végére: minden szavaddal egyetértettem. Annamari meg csókolja meg kubatovot.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 22:52:34

@egysmás: Volt egy régi Csaucseszku (ki emléxik már, hogy is kellett írni?), hogy miért kapta meg a fizikai Nobel díjat.

Mert bevezette az országba a feszültséget, a boltokba a voltot és a pincékbe az ellenállást.

Lehet, hogy újra aktuális lesz?

Slowfood 2010.12.01. 22:52:35

@KG2000: Ki is? ( Amúgy meg tán igaza volt. )

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 22:54:11

@KG2000: Te ennyire nem értesz hozzá, vagy fizetett fidesz kommentelő vagy, vagy csak trollkodsz itt?

Csak beugrottam 2010.12.01. 22:57:12

@KG2000: Ja ,meg alternativa volt a Lenin összes meg a kommunista kiáltvány.Ha annyira szar volt akkor Matolcsy miért tag még ma is?Jelzem a tagok 2/3-a ÖNKÉNT lépet be.Na erre mit mond az agitprop osztály?
Ja és Eltolcsynak SEM volt kötelező belépnie.
Senki sem tagadja egyébként a kialakítás körülményeit de leszel szives felsorolni azokat az alkotmányos jogaidat amiket akkor megsértettek.Mert a megszüntetésnél egy valag alkotmányos jogodat sértik.

KG2000 2010.12.01. 22:57:40

Ha azt akarjátok mondani, hogy a kormány jobban tette volna, ha 50%-ra felemelte volna az SZJA-t, és hagyta volna a magánnyugdíjakat, akkor mondjátok csak bátran!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AZT IS MAGYARÁZZÁTOK MEG AZÉRT, MIÉRT IS VOLT EDDIG ÁLLAMI GARANCIA A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAKNAK?????????????????????????????????????????????????

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 22:59:33

@KG2000: nem az lenne Mo tragédiája, ha a 21%-ot kitevő állami alkalmazottak közül elbocsátanak 100 ezret, hanem az a tragédia, hogy ezt nem teszik.

Ahogy nem rázzák gatyába a MÁV-ot, a BKV-t és nem csinálnak semmi értelmeset.

A kiadásokat növelik (hosszabb gyes, nők hamarabb mehetnek nyugdíjba, stb), a bevételeket csökkentik (Aki eddig is sokat keresett, még többet fog).

Erről minden hülye tudja, hogy kisebb bevétel plusz nagyobb kiadás csődhöz vezet.

Ezért kell pénzt lopni valahonnan.

Ha Orbán annyit csinált volna, hogy nem csinál semmit, minden rendben lenne. Sajnos, a lázálmait valóra akarja váltani, még ha bele döglik is az ország.

KG2000 2010.12.01. 22:59:48

@Kiszámoló: Azt akarod mondani, ugye, hogy te inkább 50%-os SZJAt akarsz, csak maradjon a magánnyugdíjad - ÁLLAMI GARANCIA NÉLKÜL PERSZE, MERT AZ ÁLLAM ROSSZ GAZDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csókoltatom a Mesterházyt is!!!!!!!!!!!!!!

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 23:01:06

@KG2000: A SZJA 16%-os egykulcsú rendszere 350 milliárd hiányt okoz jövőre.

Ha ezt nem találja ki Orbán, most nincs gáz.

Honnan a tüdőből vetted ezt az 50%-ot?!!!!

stratez 2010.12.01. 23:01:25

Ki lopott itt és kitől? 12 éve folyik ki a költségvetésből a magánpénztárakba a pénz úgy, hogy közben még egyetlen fillér nyugdíjat nem fizettek ki, és 2013-ig nem is fizettek volna, miközben az állam belerokkant a rendszer fenntartásába, és hitelekből finaszirozza az esedékes nyugdíjakat. És természetesen törlesztjük mindannyian ezeket a hiteleket, köztük azok is, akik az állami rendszerben maradtak, és közük nincs az egészhez. Van pofátok itt lopásról ugatni? Azok loptak, lopnak, aki ezt a kibaszott pofátlan rendszert kitalálták maguknak, és természetesen rögtön be is ültek az általuk kitalált pénztárakba. A külföldi bankárok, a telebaszott szocialisták és a slepjük.

Csak beugrottam 2010.12.01. 23:01:34

@KG2000: Megsúgom hogy most emelik 40%-ra az adót.
És ennek ellenére megszüntetik a manyupokat.
Miért van a bankbetéteken állami garancia?
Bakker a garancia csak akkor kiadás ha felhasználják.Erre nem került sor tehát miért is fáj ez neked?

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 23:02:36

@KG2000: Nem állami garancia volt, hanem a pénztárak által összeadott garanciaalap.

Ég és föld a kettő.

Még egy kérdés: jelenleg mi a garancia, hogy lesz majd nyugdíjad? Orbán becsületszava?

Slowfood 2010.12.01. 23:02:42

@KG2000: Mindezt honnan veszed? Állami garancia azért illdomos, mert a manyupot az állam találta ki. Ki is volt kormányon?
Amúgy meg ne ordítozz, barátom!

KG2000 2010.12.01. 23:03:07

@Kiszámoló: "nem az lenne Mo tragédiája, ha a 21%-ot kitevő állami alkalmazottak közül elbocsátanak 100 ezret, hanem az a tragédia, hogy ezt nem teszik."

Miért nem téged bocsássanak el. MIÉrt a másikat, miért nem téged???????????

Nem mellesleg pedig pontosan a "nyugdíjvédő" pártod, az MSZP SZERVEZ SZTRÁJKOT ÉS TÜNTETÉST a napokban az elbocsátások ellen.

"A kiadásokat növelik (hosszabb gyes, nők hamarabb mehetnek nyugdíjba, stb), a bevételeket csökkentik (Aki eddig is sokat keresett, még többet fog)."
Na és ki is fizesse a te nyugdíjadat? Mert az én gyerekem biztosan nem. Gyerekek nélkül nincs MAGÁNNYUGDÍJ SEM!!!!!!

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 23:04:58

@stratez: furi, eddig nem akart belerokkani, minden kormány ki tudta termelni ennek az átmeneti költségét.

Orbán az első, aki rátette a mancsát erre a pénzre.

Furcsa, nagyon furcsa.

Még a gazdasági világválság kellős közepén sem nyúlt ehhez a pénzhez senki, pedig nagy segítség lett volna.

De ennél több eszük volt. Vagy több felelösség érzésük.

Táskás Tóni 2010.12.01. 23:05:16

@KG2000: A mnyp-i vagyon 3 millió emberé, a 16%-os szja pár százezer embernek kedvez, tehát csókoltatnak téged , a delejes embert és a kancsit a mnyp tagok.@Kiszámoló: Márpedig az ország beledöglik.@INkvizitor: Szerinted:most a mnyp vagyon ,vagy jövőre a bankbetétek.Szerintem : most a mnyp vagyon és jövőre a bankbetétek. Ez a kormányprogram.

KG2000 2010.12.01. 23:05:17

@Slowfood: HOGY A TE ROHADT MAGÁNNYUGDÍJADAT GARANTÁLJA AZ ÁLLAM: EGY L...., HOGY ISTENEDET, GYURCSÁNYT IDÉZZEM!!!!!!!!!!!!!!

Most lebuktál, te is csak az államhoz nyújtogatod a markodat, mint ahogy mindenki. Te is az államtól akarsz pénzt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Slowfood 2010.12.01. 23:05:56

@stratez: az nem zavar, hogy amit oda nem fizettek be, azután az államnak nincs is kötelezettsége?

KG2000 2010.12.01. 23:07:23

@Csak beugrottam: Ha-ha-ha, te nyilván nem éltél 2008-ban, amikor a világ összes állama 1000 millárd dollár-euro nagyságrendben fizetett a bankok helyett.

Slowfood 2010.12.01. 23:08:42

@KG2000: Orditozhatsz kedves barátom, de jelzem én nem vagyok manyup tag. Szarok az államra, tőle se várok semmit. De a járulékot fizetem.

Táskás Tóni 2010.12.01. 23:09:45

@KG2000: És az a tragédia, hogy a kiadásokat növelik, miközben válságról beszélnek. A hiány kb 5-6%-os lesz ,ha az eu nem fogja engedni ,hogy a kormány egy összegben számolja el a mnyp-i vagyon államosítását.Honnan a fa...mból fognak megint ötletelni? Ez minden ,csak nem kormányzás, kancsi jobbkéz és delejes ember.

KG2000 2010.12.01. 23:10:13

@Táskás Tóni: a 16%-os SZJAval én sem értek egyet, de az is igaz, hogy valójában sokkal nagyobb SZJAt lehetetlen behajtani az országban. Ha azt mondod, vagyonadó és ingatlanadó, akkor én azt mondom, OK, jöjjön, már ha egyáltalán be lehet hajtani.

Csak beugrottam 2010.12.01. 23:11:59

@KG2000: Na megint egy félig képzett pol.tiszt.
A bankbetétek állami garanciája azt jelenti ,hogy ha az adott bank ahol a számládat vezeted csődbemegy akkor az állam kifizeti neked azt a pénzt amit ott tartottál.Ez egy régi intézkedés semmi köze 2008-hoz.
Ez ellen miért nem ágálsz? Kicsi huszár ,nem vagy ideologiailag elég képzett.:-P

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 23:13:08

@KG2000: húha...
Látom, komoly gondok vannak a közgazdaság alapjaival.

Tehát, akkor elmagyarázom:

Az állami alkalmazottakat az állam fizeti, beleértve azok adóját, tébéjárulékát, nyugdíját és mindent.

Az állam nem a mennyből kapja a pénzt, hanem a többi embertől veszi el és ebből tartja el a rengeteg állami alkalmazottat.

Minden normális államban a környéken az állami alkalmazottak aránya jóval kisebb, mint nálunk.

Mert itt minden négy adófizető kifizet még egy állami alkalmazott fizetését, adóját és járulékát.

Ugyanez a négy ember eltart egy nyugdíjast is.

Valamint a 800 ezer rokkantnyugdíjast és a közel másfél millió minimálbérest, aki adót csal.

Plusz a segélyen élőket.

Ha marad pénze, akkor még a saját családját is eltartja.

Na, ezért kéne az államnak csökkentenie a kiadásait.

KG2000 2010.12.01. 23:13:37

@Slowfood: Akkor jó volt, hogy az állami rendőr lelőtte a napokban a rendőrökre géppisztolyozó bankrablót (kényszerből), és a másik kettő társát is elkapta? Akarod ezt fizetni vagy nem????????????????

KG2000 2010.12.01. 23:15:46

@Kiszámoló: Ezt akkor magyarázd el az MSZPnek, mert éppen tüntetéseket szervez az állami elbocsátások ellen (a szakszervezetei mögé bújva)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tudod, annak az MSZPnek, aki "védi" a "magánnyugdíjakat".

Slowfood 2010.12.01. 23:15:56

@KG2000: Akarom. Te meg hülye vagy.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 23:17:07

@Csak beugrottam: AZT SEM AZ ÁLLAM FIZETI! Ahogy a MNYP garanciát sem.

A bankbetétek védelmére ott az OBA, amit a BANKOK befizetéséből tartanak fent.

A MNYP garanciát is a nyugdíjpénztáraknak kell összedobni.

Táskás Tóni 2010.12.01. 23:18:08

@KG2000: A vagyonadót és az illetékadót a fidesz megfúrta. Valószínüleg nem vezették jól be a szocik ,de a fidesz annyira elhatárolta magát tőle , sőt még az örökösödési adót is megszüntették/gondolom ez a lex-csányi, amiért elveszik az otp-s mnypénztárát/, hogy már nem fogják soha bevezetni.A 16 %-os szja pedig egyáltalán nem fogja hozni a gazdaság fehérítését, mivel a munkát terhelő, vagyis a bruttó bért terhelő járulékok annyira magasak, hogy nem éri meg magasabb bérre bejelentkezni.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 23:20:21

@KG2000: Ki mondta, hogy az MSZP normális?

Ebben az országban 20 év alatt egy normális ember volt hatalmon, a Bajnai kormány, mert az nagy ívben tett a politikai népszerűségre és végre elkezdett közgazdasági alapon rendet rakni az országban.

Az összes többi politikai kalandor volt csak eddig, akit csak az érdekelt/érdekel, hogy megnyerje a következő választást is.

ökörpöröly 2010.12.01. 23:21:26

@stratez: Te, szellemi fogyatékos bolsevik!

1. Az állam egy kibaszott fillért se fizetett be, a MANYUP-tag fizette be nyugdíjjáruléka egy részét öngondoskodás címén nyugdíj előtakarékosságra.

2. A MANYUP-tag leendő nyugdíjjáradéka a magántulajdonnak minősülő vagyoni értékű jog -Alkotmánybíróság határozata-.

3. Jogos lett volna, hogy azok, akik maradni akarnak, azok maradjanak, akik meg a bolsevik állami gondoskodást tolják, azok menjenek állami nyugdíjra.

4. Az igazán magas nyugdíjjárulékot fizetők a befizetésük töredékét se kapták volna meg az állami nyugdíjalapból.

5. Koszorúzd meg az ÁVH-s nagyapád sírját, büszke lenne rá! :)

ökörpöröly 2010.12.01. 23:22:20

@stratez: Ezt meg olvasd el, büdös bolsevik, hátha megértesz belőle valamit, te, szarfaszú IQ-szegény lumpenproli!:)

Nincs vita abban, hogy meg kellene vizsgálni a MANYUP-ügyet, de a többi az baromság.
Módosítást, változtatást lehetne kieszközölni nagyon komoly szakmai egyeztetések után -komoly szakirodalma van a dolognak, be lehetne vonni a "legjobb" hazai és külföldi közgazdászokat és szakértőket-.

A MANYUP tulajdonosa a pénztártag, az "üzemeltető" kezelési költséget vonhat le.
Alapvető jogi ismeretekkel se rendelkezel, ez kiderült a beírásodból. A pénztártag vagyon értékű jog tulajdonosa ebben az esetben, a birtokolt vagyoni érték is magántulajdon, a jogosultság esedékességétől függetlenül - Sólyom László nyilatkozata, alkotmánybírósági határozat stb..

Azt nem vitatom, hogy kétségtelenül voltak ilyen-olyan párthoz köthető pénzemberek a MANYUP-ok mögött, de még egy selejtes agyú fideszes se gondolhatja, hogy az Allianz, az Axa, vagy a fideszbérenc Csányi vezette OTP bolsevik. Elég szarházi magát jobboldalinak tetű is megérett volna a kötélre már, ahogy sok liberálbolsi oligarcha is -bár ha az életrajzokat megnézed, nehéz elválasztani őket egymástól, jobbára csak üzleti érdek és marketing szempontokból állnak ide vagy oda-.

A cigány Szaddam vezette maffia legnagyobb baja, hogy az újmagyar boss azt akarja játszani a nemzetközi gazdasági és politikai elittel, mint otthon a kurvájával és fattyaival. Ha olyanja van, pofán bassza és sarokba állítja őket. Ez nem így működik.
A kormány teljesen impotens, csak összeeszkábált műfaszt mutogat. Minden attól függ, hogy meddig hiszik el, hogy igazi a szerszám.
Ilyen zavaros, kiszámíthatatlan politikát még egyik kormány se vitt, pedig mindegyik szar volt.
Azért jelezném, hogy a CDS a Libajnai-kormány végnapjai óta -2010. áprilistól- több, mint a kétszeresére nőtt! Tehát, Magyarország csődkockázata több mint a kétszerese a 2010. tavaszinak!
A helyzet nem olyan rossz, főleg nem rövidtávon. A legnagyobb kárt a kormány kiszámíthatatlansága, rossz kommunikációja okoz. Sikerült szétvernie teljesen Magyarországon a jogbiztonságot és a jogállamiságot. Gyorsak voltak. Sorra jelennek meg a nagy bankszövetségek tagjainak elemzései, melyek azt ajánlják, hogy vonják ki Magyarországról a tőkéjük a befektetők. Moodys és a többiek leminősítésre javasoltak közt tartják az országot. Ez viszont egyet jelent azzal, hogy nemzetközi intézményi befektetők nem vehetik a magyar állampapírt, emellett kiesnek a vásárlók közül a MANYUP-ok.
A helyzetet igazán rosszá a cigány Szaddamék tették. Gazdaságpolitikájuk teljesen kiszámíthatatlan, nincsenek hatástanulmányok, számítások, csak "csináljuk". Az elmebeteg cigáyn Szaddam torz lelkivilága vetül ki a gazdaságpolitikára és az egész országra.
Nem csodálom, hogy az elemzők jövőre 1, azaz 1 ezrelék munkanélküliség csökkenést prognosztizálnak -azaz jóval kevesebbet, mint a korkedvezményesen nyugdíjba menő nők miatt felszabaduló munkahelyek száma-.
Beruházások se fognak nőni, hiszen ilyen bizonytalan országba senki nem akar működőtőkét behozni, ha behozza, akkor viszont olyan brutális állami támogatást kér, ami nem biztos, hogy megéri nekünk.
Hozzá kell tenni, hogy a MANYUP-ok szétbaszása komoly CDS felár és a jogbizonytalanság növelése mellett azt is hozza, hogy egyre többen fogják kivinni a megtakarításaikat külföldi számlákra és befektetésekre. Én is azok közt vagyok, akik most nézik át a termékpalettát, hogy melyik országba érdemes kivinni a család megtakarításait.
A MANYUP-ból pedig annak érdemes kilépni, aki keveset keres, illetve nagyon jelentős reálveszteséget szenvedett el.
A jól kereső, jó kondíciókkal rendelkezőnek semmi értelme átlépnie az állami szekcióba.
Már, bocs, de egy középvezető, aki mondjuk 30-32 évesen keres 500.000 bruttót, az soha nem fogja megkapni az államtól a befizetésének töredékét se, ugyanis nem lesz miből.
A másik lehetőség, hogy a jogbiztonság hiánya, a teljes kiszámíthatatlanság azt eredményezheti, hogy az eddig a "fehérgazdaságban" működők is átmennek a szürke- és feketegazdaságba. Fogalmuk sincs, hogy jövőre nem vetnek-e ki dupla adót, ilyen adót, olyan adót. A bizonytalanság, ami még talán soha nem volt ilyen nagy, mint a cigány Szaddam második uralkodása idején, egyértelműen erre hat. Pénzkimenekítés külföldre, minél nagyobb tartalékos, jövedelemeltitkolás.
Ez a legszörnyűbb az egészben. Már eddig is évente több ezer milliárdra tették a fekete- és a szürkegazdaság miatti állami bevételkiesést, ez csak tovább fog nőni.
Közben romlik a devizahitelesek helyzete, csökken a vásárlóerő, hadd ne soroljam tovább.
Ennek az országnak nem sok esélye van.

Táskás Tóni 2010.12.01. 23:23:03

@Kiszámoló: Igen 2 miniszterrel kevesebb és 60-70 államtitkárral több- ez a fidesz kormány vívmánya.Tehát nem csoda, hogy képtelenek voltak a 120 milliárdot magukon megtakarítani, amit az első akcióterv-a kormányprogram jobban hangzik ,csak a fidesznek az nincs-egyik vállalt pontja volt. Még az is lehet , hogy túlköltekeztek még vagy 120milliárddal.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 23:23:32

@KG2000: Ja, és ha valaki bírálni meri a Vezért, az még nem jelenti automatikusan, hogy Gyurcsány rajongó. Szerintem Gyurcsány politikája tönkretette az országot.

De Orbáné még jobban tönkre fogja tenni, ha így folytatja.

mentanyuszi 2010.12.01. 23:23:58

@KG2000: Szerintem már azt sem tudod, kivel és miért ordítozol (hogy a tanult kollégát idézzem fentebbről:-). Csak dühöngesz, mert érzed, hogy nem jó neked...csak nem tudod, miért nem... relaxálj...

finomanarancs 2010.12.01. 23:25:20

Ökörpöröly for prezident! :D

ökörpöröly 2010.12.01. 23:26:04

@Csak beugrottam: Jönnek a bolsevikok, a III. Ukrán Front hősei!:) Hogy fújják már a lumpenprolik a csasztuskákat!:)
Egyszerű nekik, a szaros gatyájukon kívül nincs megtakarításuk, lófasz bruttó után adóznak. Ezek a nemzet élősködői!:) Nem csoda, hogy a cigány szarától virít a bajuszok, ha nem etetné őket, akkor éhen halnának!:P

Csak beugrottam 2010.12.01. 23:27:04

@Kiszámoló: A cikk szerint igazad is van meg nem is

"Szerdától teljes védettséget élveznek a magyarországi bankbetétek is - jelentette be Veres János pénzügyminiszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón, melyen részt vett Simor András, a jegybank elnöke és Farkas István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke is."
"Hozzátette: a kormány azt javasolja, hogy az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított összeghatárt a jelenlegi 6 millió forintról 13 millió forintra emeljék, és töröljék el a 10 százalékos önrészt is. A javaslatról öt párti egyeztetést követően a parlament dönt, a pénzügyminiszter reményei szerint már hétfőn, így egy héttel később kihirdethetik a jogszabályt. Parlamenti menetrend azonban nem befolyásolja a teljes körű állami garancia azonnali hatályba lépését - erősítette meg."

www.privatbankar.hu/html/bef/301.php?kommentar=26129

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 23:27:36

@Táskás Tóni: Meg például minek 3200 önkormányzat Mo-ra, hatalmas sleppel?

Miért jár vonat minden 50 fős faluba, évi 100 milliárd hiánnyal?

De lehetne még folytatni az egészségüggyel és mindennel.

A kormánynak ezekhez kellene hozzányúlnia, mert ezektől rohad a magyar gazdaság.

De úgy tűnik, nem akar, mert akkor mi lesz a következő választásokkal.

ökörpöröly 2010.12.01. 23:27:38

@finomanarancs: Köszönöm szépen! Azt hiszem, olyan szinten el tudnám látni, mint az exbolsevik Snitt Palcsika!:P
Gyűjts támogatókat, s foglaljuk el a Sándor-palotát, a bolsevikok fellegvárát! :P

ökörpöröly 2010.12.01. 23:29:33

@mentanyuszi: Gondolom szerencsétlennek még merevedési zavarai is vannak, így még ki se tudja verni!:P
Talán a Bokros-csomag vette el a potenciáját!:P

mentanyuszi 2010.12.01. 23:31:58

@Kiszámoló: köszönöm, teljesen egyetértek. Ha valaki megszavazta ezt a díszes társaságot (na én nem), hát azért tette, hogy valami hasznossal töltsék az időt.

Ehhez képest megnézhetitek, mivel töltik (bár aki itt van, az sztem már mind megnézte a mozsárágyús képeket...)

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 23:32:06

@Csak beugrottam: bankban dolgozom, ismerem az OBÁ-t. Most csak a feltételeket változtatták, azt is hülyén, nem az alapjait.

Minden bank, ami betétet gyűjt, x%-ot be kell fizessen az OBA-ba. Innen van a pénz a garanciára.

Egyébként azért volt 10% önrész eddig, hogy te is felelős legyél, milyen lepusztult kócerájaba teszed a pénzed. Ha elővigyázatlan voltál, egy kicsit neked is fájjon. Ez volt az alapelv.

Na, most ezt is megváltoztatták. Gratulálok a sok hozzáértőnek.

Mintha a cascón nem lenne önrész. Ott is azért van, hogy ne zúzd ész nélkül az autód, legalább 50 ezer Ft-ig neked is fájjon.

ökörpöröly 2010.12.01. 23:32:28

Ezek gyorsan továbbálltak!:P Gondolom cigány Szaddamn blogbérbe fizeti őket!:P

finomanarancs 2010.12.01. 23:35:39

Most huzalozzák át azt a gépet, amivel elfogták a harmadik bankrablót. Vigyázzatok, mert ha elkészül és nem ázik be, nikknévből dob nevet meg lakcímet.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2010.12.01. 23:35:53

@ökörpöröly: vagy csak elmentek aludni. Én is így teszek most. Jó 8 mindenkinek.

Csak beugrottam 2010.12.01. 23:37:36

@Kiszámoló:
Hát most megismerjük az OB(O)Á-t is:-)

Mindenki szívni fog ,ahogy olvasgattam a nemzetközi porondon kezdik reszelgetni a körmüket.Ez nem sok jót jelent.

Na mentem, aludni is kell valamit:-) csákány

ökörpöröly 2010.12.01. 23:39:02

@Kiszámoló: Jó éjt mindenkinek! Azt hiszem, elkocogok én is.

finomanarancs 2010.12.01. 23:44:02

Na a fideszhívőket felszívta az éjszakai 0°C alatti csapadékmozgató munkaerőpiac.

Addig is helyettesítem őket.

Bezzeg a maszoposok B-tervében is ott volt az államosítás:

www.mebal.hu/index.php/egyeb-fontos-erdekes-olvasni-valo/281-kun-janos-a-tyuk-nem-tojik-aranytojast-gondolatok-a-magannyugdijpenztarakrol

EG0 2010.12.02. 00:02:53

Tüntetni az jár, akinek se munkája se egzisztenciája.
Ezért üres a Parlament kertje.
Akinek van veszítenivalója a MNYP-ak lenyúlásával vagy egyéb államosítással, azok csendben fognak szavazni: kimentik a pénzüket, amikor eljön az ideje.

Bobby Baccala 2010.12.02. 22:20:50

@papas:

milyen időkben? hóban, fagyban?
süti beállítások módosítása